ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

30/06/2010

«Μην τάξεις του άγιου κερί, και του παιδιού κουλούρι» - Επιστολή Νο 7

0 σχολια
« Τα λερωμένα, τ' άπλυτα, τα παραπεταμένα, μάστα και φύγε, φίλε μου, δεν κάνεις πια για μένα ».
Η δημόσια υποκρισία, τα κατ’ εξακολούθηση ψεύδη, η συνειδητή παραποίηση της πραγματικότητας, οι απότομες μεταλλάξεις απόψεων, είναι σαν τα σκληρά ναρκωτικά, είναι ψεύδη δηλαδή που ανερυθρίαστα εκτοξεύουν ορισμένοι στο εκλογικό σώμα, με αποτέλεσμα την όλο και πιο βαριά βύθιση των πολιτών στην αδιαφορία και την αφασία.


29/06/2010

«Μην τάξεις του άγιου κερί, και του παιδιού κουλούρι» Επιστολή Νο 6

1 σχολια


Σεβόμενος τον εαυτό του και κυρίως τους πολίτες που τον εξέλεξαν, ένας Υπουργός θεώρησε υποχρέωσή να απαντήσει σε 23 ερωταπαντήσεις.

Εσύ ...... επέλεξες την ΣΙΩΠΗ και την αντιπαράθεση.
[ Admin/Ψιλή Άμμος ]


28/06/2010

Είναι συμβατή η ανωνυμία με τη δεοντολογία;

0 σχολια
Στον ανώνυμο φίλο σχολιαστή, του αφιερώνω το παρακάτω κείμενο, με την παράκληση να μη επιμένει για το αντίθετο, γιατί κανένα ανώνυμο σχόλιο δεν θα αναρτηθεί από το παρόν Blog.

/////
Έχω υποστηρίξει πολλές φορές ότι η ανωνυμία στο Διαδίκτυο – επομένως και στα blogs -αποτελεί συνιστώσα της ελευθερίας της έκφρασης.
Στο Διαδίκτυο ασκούμε ταυτόχρονα πολλά δικαιώματα, τα οποία μπορεί να φαίνονται αντιφατικά μεταξύ τους, όμως δεν είναι όπως π.χ. το δικαίωμα σεβασμού της ιδιωτικότητας (ψευδωνυμία, ανωνυμία, απόρρητο) σε συνδυασμό με το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης.
Ταυτόχρονα όμως, η ανωνυμία δεν


24/06/2010

«Μην τάξεις του άγιου κερί, και του παιδιού κουλούρι» Επιστολή Νο 5

1 σχολια
Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ......ΧΤΙΖΕΙ ΑΝΩΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΩΓΙΑ
κ. Δήμαρχε,
Στην πρώτη σας προεκλογική εμφάνιση, όπως αναμενόταν άλλωστε, ΔΕΝ κάνατε καμία αναφορά  σε όσα υποσχεθήκατε το 2007  και που δεν τα κάνατε.
Αναλωθήκατε ......σε κείνα, τα λίγα ή πολλά που κάνατε σαν δήμαρχος. 
Όμως, τι σημασία έχει αφού αυτά και άλλα τόσα τα είχατε υποσχεθεί ;
Κι αντί να απαντήσετε στα ερωτήματα που σας απευθύνουν επώνυμα οι δημότες σας , εσείς βάλατε στο τραπέζι νέες ιδέες νέες προτάσεις.
Η σιωπή κ. δήμαρχε, ΔΕΝ ταυτίζεται πάντα με την ρήση «Η σιωπή είναι χρυσός», η σιωπή ΔΕΝ απαξιώνει αυτόν που ρωτάει, ο ερωτώμενος απαξιώνεται


ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΗΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑ

0 σχολια



                      
Λένα Διβάνη

H Kινηματογραφική Λέσχη Σαλαμίνας και οι εκδόσεις Καστανιώτη παρουσιάζουν το νέο βιβλίο της Λένας Διβάνη "Ένα πεινασμένο στόμα" την Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010 και ώρα 9.00 μ.μ. στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου Aμπελακίων.
H συγγραφέας θα συνομιλήσει με τους αναγνώστες και θα υπογράψει το βιβλίο της.
Η συλλογή διηγημάτων "Γιατί δε μιλάς για μένα;" πήρε βραβείο για πρωτοεμφανιζόμενους πεζογράφους. Το μυθιστόρημα "Οι γυναίκες της ζωής της "έχει μεταφραστεί στα ισπανικά, τα τουρκικά και τα ιταλικά και έχει μεταφερθεί στην τηλεόραση από την ΕΤ1, ενώ το μυθιστόρημα "Ψέματα "μεταφράζεται στα τουρκικά, ρουμανικά και εβραϊκά.
Συνεργάστηκε με το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού σε θέματα ομογένειας. Θήτευσε ως αντιπρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου και του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης Έργων Λόγου. Είναι ιδρυτικό μέλος της Εθνικής Επιτροπής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και μέλος του ΔΣ της ΕΡΤ.
Άλλα βιβλία της
Τι θα γίνω άμα δεν μεγαλώσω, 2008
Θεατρικά, 2007
Συγγραφικές εμμονές, 2007
Τα όνειρα της Νίνας, 2006
Το ερωτικό των τεσσάρων, 2006
Ψέματα, 2005
Γιατί δε μιλάς για μένα;, 2004
Global Novel, 2003
Ενικός Αριθμός, 2002
Η εδαφική ολοκλήρωση της Ελλάδας, 2000
Εργαζόμενο αγόρι, 2000
Ελλάδα και μειονότητες, 1999
Οι γυναίκες της ζωής της, 1997


22/06/2010

«Μην τάξεις του άγιου κερί, και του παιδιού κουλούρι» Επιστολή Νο 4

2 σχολια
ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΩΝΥΜΟΥΣ ;;

και η ερώτηση παραμένει, ποιες και γιατί από τις προεκλογικές σας εξαγγελίες του 2007 ΔΕΝ υλοποιήθηκαν;


Πρόγραμμα Ι.Δ.Ε.Σ 2007-2010 για το «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ και την ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ».

Λέγατε ότι δεν θα υπολογίζατε κόστος, πολιτικό ή οικονομικό προκειμένου να συμβάλλετε στην προστασία και αναβάθμιση του περιβάλλοντος και
είχατε θέσει Άμεσους και Ειδικούς Στόχους.

Από τους άμεσους στόχους λοιπόν:


21/06/2010

«Μην τάξεις του άγιου κερί, και του παιδιού κουλούρι» Επιστολή Νο 3

3 σχολια
ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
Ίσως σήμερα στην πρώτη του επαφή με τον λαό της Σαλαμίνας να αιτιολογήσει, Ποιες και γιατί από τις προεκλογικές εξαγγελίες του 2007 ΔΕΝ υλοποιήθηκαν;
Θα του υπενθυμίσουμε τις  προτάσεις του για καινοτόμες Δράσεις σελίδα 1.08.
Υποσχεθήκατε κ. Δήμαρχε:
- Νέες Κοινωνικές Επιχειρήσεις-συνεταιρισμούς.

- Δημοτικό Κολυμβητήριο .
- Δημοτικό Αναψυκτήριο.
- Δημοτική Συγκοινωνία.


17/06/2010

ΤΟ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΟΛΗΣ ΗΘΟΣ, ΟΜΟΙΟΥΤΑΙ ΤΟΙΣ ΑΡΧΟΥΣΙΝ. ( Ισοκράτης )

2 σχολια
(  Ελεύθερη μετάφραση, Κατά το Χωριό και ο Δήμαρχος ή Σύλλογος )

Είπα να σιωπήσω, είπα να αφήσω τους υπεύθυνους, τους αρμόδιους να δώσουν τις απαντήσεις στα ερωτήματα που γεννήθηκαν με την παραχώρηση ενός τμήματος της παραλίας μας σε ιδιώτη.
Αυτόκλητοι γνώστες των πάντων, επαγγελματίες σχολιαστές έχουν αναλάβει τον ρόλο του δημοσιογράφου και έχουν γνώμη επί παντός του επιστητού. Είναι οι άνθρωποι εκείνοι που έχουν το φυσικό χάρισμα να κρίνουν την αλήθεια και να την αποκαλύπτουν, ανάλογα με το δικό τους προσωπικό συμφέρον.
Γι’ αυτό, όσοι μπορούν εύστοχα να την


14/06/2010

«Μην τάξεις του άγιου κερί, και του παιδιού κουλούρι No 2»

0 σχολια
Οφείλουμε να σας πληροφορήσουμε ότι ο κ. Δήμαρχος ΔΕΝ απάντησε στην προηγούμενη ανάρτηση/επιστολή.
Διατηρούμε ελπίδες για μια συνολική απάντηση, Λέτε να μην απαντήσει; Ίδωμεν.

Εμείς, ούτως ή άλλως, συνεχίζουμε με τις θεματολογίες του προγράμματός Ι.Δ.Ε.Σ 2007-2010 και θα επιμένουμε να ρωτάμε τον Δήμαρχο Σαλαμίνας  ΤΙ ΔΕΝ πραγματοποιήθηκε απ όσα προεκλογικά μας υποσχέθηκαν με το πρόγραμμα Δράσης το 2007.
Θα ρωτάμε ακόμα και μέχρι τις εκλογές, αν αυτό χρειαστεί, .

Σας υπενθυμίζουμε κ. Δήμαρχε τις προτάσεις σας.

Υποσχεθήκατε λοιπόν ότι θα:


09/06/2010

«Μην τάξεις του άγιου κερί, και του παιδιού κουλούρι»

1 σχολια
Όταν ο εκάστοτε εν ενεργεία Δήμαρχος εκδηλώνει την πρόθεσή του να διεκδικήσει ξανά τον δημαρχιακό θώκο ΟΦΕΙΛΕΙ κατά τον απολογισμό του να αιτιολογήσει κυρίως ποιες και γιατί από τις προεκλογικές του εξαγγελίες ΔΕΝ υλοποιήθηκαν, να δώσει πιστικιές απαντήσεις, κι αφού ζητήσει συγνώμη για την αδυναμία του να πραγματοποιήσει τα όσα εξήγγειλε, τότε και μόνο τότε, δικαιούται να κάνει νέες εξαγγελίες, να βάλει στο τραπέζι του διαλόγου νέες προτάσεις, νέες ιδέες.


03/06/2010

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΠΟΥ ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ !

3 σχολια
Την περασμένη Δευτέρα 31 Μαΐου 2010, εξέπνευσε η προθεσμία λειτουργίας της βιντζότρατας [1] όπως και η άδεια δραστηριότητας της μηχανότρατας στο 1 ναυτικό μίλι, όπως ορίζει η ευρωπαϊκή νομοθεσία [2].
Η αδράνειά της κ. Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, έρχεται να προστεθεί στην επί σειρά ετών αδιαφορία του Υπουργείου με αποτέλεσμα τη συνεχή υποβάθμιση της θαλάσσιας ζωής, την υπεραλίευση και τη μείωση των ιχθυοπληθυσμών.
Πιο συγκεκριμένα:


ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ

0 σχολια
Η ΜΟΡΕΑΣ Α.Ε. ανακοίνωσε ότι από 1ης Ιουλίου, λόγω αύξησης του συντελεστή Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (Φ.Π.Α.) από 21% σε 23%,(!!!) τα διόδια και στις δύο κατευθύνσεις του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου - Τρίπολης αναπροσαρμόζονται ανάλογα..

Περισσότερα και αναλυτικά για κάθε κατηγορία αυτοκινήτου και σταθμό διοδίων  κλικ Εδώ....
Αναπροσαρμόζονται τα διόδια λόγω αύξησης συντελεστή ΦΠΑ : ΣΚΑΪ - www.skai.gr

Με αφορμή την παραπάνω αναπροσαρμογή στις τιμές των διοδίων, που την επιβάλει άλλοτε η αύξηση του ΦΠΑ και άλλοτε η αυθαιρεσία των εταιρειών, φίλος επισκέπτης, μας παρακάλεσε να αναρτήσουμε και να διαδώσουμε τα παρακάτω.



ΠΡΙΝ   ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΤΕ   ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ  ΣΩΣΤΑ 


01/06/2010

ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΤΕΛΙΚΑ ;;;;

0 σχολια
Είμαστε τόσο ‘πλούσιοι’ που χρεωθήκαμε 10 φορές παραπάνω τα sms για την Εurovision; 

Ποιοι είναι αυτοί οι έξυπνοι εκεί πάνω στην ΕΡΤ που μας έβαλαν να πληρώσουμε την ψηφοφορία της Eurovision, σχεδόν 10 φορές παραπάνω από ότι οι Γερμανοί;;;
Εμείς πληρώσαμε 1,21€/ την κλήση, ενώ οι Γερμανοί που μας δανείζουν για να μην πτωχεύσουμε ψήφισαν μόνο με 0,14€ !!! Θέλετε κι άλλα νούμερα; Το sms στην Ελλάδα κόστιζε 1,20€, την στιγμή που σε Δανία και Ολλανδία κόστιζε 0,35€ , σε Γαλλία και Βέλγιο 0,50€ και στην Πορτογαλία 0,60€! «Που πάνε αυτά τα χρήματα, εν μέσω οικονομικής κρίσης;» ρωτάει ο Γιώργος Ανατολάκης του ΛΑ.Ο.Σ. τον Υπουργό Πολιτισμού. Είναι για να καλύψουμε κανένα σοβαρό έλλειμμα του Κράτους ή πάλι θα κατευθυνθούν στην παχυλή μισθοδοσία των συμβούλων της Ε.Ρ.Τ.;