ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

22/03/2011

Αδελφοσύνη - Αλληλεγγύη - Αξιοπρέπεια.

Βιβλική είναι η καταστροφή από τα 8,9 Ρίχτερ που συγκλόνισαν το πρωί της 11ης Μαρτίου την Ιαπωνία και το φονικό τσουνάμι που ακολούθησε.
Η χώρα του ανατέλλοντος ηλίου ζει μια από τις χειρότερες φυσικές καταστροφές της ιστορίας της και τώρα βρίσκεται αντιμέτωπη και με τον πυρηνικό εφιάλτη.
Δύσκολη είναι και η κατάσταση για τους περισσότερους από τους 400.000 άστεγους από το σεισμό της 11ης Μαρτίου και μεταξύ άλλων έχουν να αντιμετωπίσουν σε πολλές περιπτώσεις το κρύο και την έλλειψη τροφίμων.
Τραγικός είναι και ο απολογισμός των θυμάτων που όσο περνούν οι ημέρες αυξάνεται διαρκώς.
Σύμφωνα με στοιχεία της ιαπωνικής αστυνομίας περισσότεροι από 8.450 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και περισσότεροι από 12.931 αγνοούνται.
Όπως πολλά χωριά στην επαρχία Μιγιάγκι της Ιαπωνίας, έτσι και αυτή η πόλη ισοπεδώθηκε από τον καταστροφικό συνδυασμό σεισμού και τσουνάμι.
Μια ομάδα ανθρώπων που επέζησαν βρήκε καταφύγιο σε ένα σπίτι όπου μοιράζονται τα τρόφιμα και... τις τραγικές τους εμπειρίες. 

Θαυμάστε τους, θαυμάστε..
Τις αρετές ενός λαού, το Αδελφικό πνεύμα, την Αλληλεγγύη, την Αξιοπρέπεια και την Ψυχραιμία.
Αρετές σεβαστές από τον ηγέτη μέχρι τον τελευταίο απλό πολίτη.
Ένα ηγέτη πρωθυπουργό που σέβεται τον λαό του και την πατρίδα του, που υποκλίνεται μπροστά στη Σημαία, μα και εμπρός στον λαό του, φορώντας σημειολογικά την στολή ενός απλού διασώστη,  κι από τη άλλη την αυτοθυσία 300 εργατών, ανταπόδοση της τιμής, προσφορά προς το έθνος και την ανθρωπότητα.
Η αξιοπρέπεια σ' όλο της το μεγαλείο.
Υποκλίνομαι !!!
 





6 σχολια:

Anonymous said... Best Blogger Tips

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑ.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙ ΑΥΤΗ Η ΠΛΕΥΡΑ, ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΕΧΕΙ ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ.
ΔΕΚΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ.

ΨΙΛΗ ΑΜΜΟΣ said... Best Blogger Tips

Υπάρχει κι αυτό
" Fukushima 50 Stay Behind to Prevent Nuclear Meltdown" at
http://www.foxnews.com/world/2011/03/16/fukushima-50-stay-prevent-nuclear-meltdown/#

Anonymous said... Best Blogger Tips

δεν λέω ότι δεν είναι ήρωες με το παραπάνω ,δεν θέλω ομως να ειναι αυτοί εκεί.
θέλω να είναι στο κοντρόλ όλο το σκυλολόι του λόμπι των πυρηνικών που κατάφεραν να περάσουν την πυρηνική ενέργεια σαν πράσινη ενέργεια στη ευρωπαϊκή ένωση και να τους βλέπω να λαμπυρίζουν σαν ακτινογραφία
πανάθεμα τους
και πρώτους τους ιαπωνες πολιτικούς
δεν ξέρω αν άκουσες χθες διπλασίασαν αυθαίρετα την ακτινοβολία που μπορεί να εκτεθεί ένας άνθρωπος

ΨΙΛΗ ΑΜΜΟΣ said... Best Blogger Tips

Η μάχη στη Φουκουσίμα συνεχίζεται…
Πάντα θα υπάρχουν νέοι Samurai, σύγχρονοι 300 του Λεωνίδα, αυτούς θαυμάζω, η σημειολογία της στολής και ο σεβασμός προς την σημαία με συνεπήρε, όχι ο άνθρωπος που για επικοινωνιακούς λόγους τη φορά.
Δεν θα εκπλαγώ καθόλου ακόμα κι αν τριπλασιάσουν τα όρια ασφαλείας, ξέρεις, η ακτινοβολία με όποιο χρώμα της ίριδας κι αν την χρωματίσεις την ίδια χωρίς διάκριση ζημιά κάνει.
Μόλις μεταδόθηκε από το σεισμολογικό ινστιτούτο (24/03/2011) ότι η γη δεν σταματάει να τρέμει. Σεισμική δόνηση 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στην περιοχή, το επίκεντρο του είναι ανοιχτά της νήσου Χονσού και σε βάθος μόλις 36,8 χιλιομέτρων. Δεν έχει εκδοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι
Τι να πούμε…. Θα επανέλθω με νεότερα.

Anonymous said... Best Blogger Tips

Συγνώμη το βλέπω τελείως διαφορετικά, απίθανα καθάρματα εκμεταλλεύτηκαν κορόιδα εκ των οποίων 2 είναι είδη στο νοσοκομείο με προορισμό να πεθάνουν συν ότι μια απίθανη ιαπωνική κυβέρνηση λέει ψέματα ασυστόλως δίχως την ελάχιστη ντροπή και ανδρισμό.
Δεν μπορώ να καταλάβω πως τους δικαιολογείς;

Είμαι σίγουρος πως γνωρίζεις ότι χαρακίρι στην ιαπωνια έκαναν μόνο οι ευγενείς[ναι οι σαμουράι]
οι συγκεκριμένοι άρχοντες δεν τους ομοιάζουν στο ελάχιστο

ΨΙΛΗ ΑΜΜΟΣ said... Best Blogger Tips

Αναρωτιέμαι αλήθεια πότε η αυτοθυσία μερικών ανόητων ιδεολόγων της ζωής ή κορόιδων όπως και να τους χαρακτηρίσει κανείς δεν έγινε αντικείμενο εκμετάλλευσης από καιροσκόπους πολιτικάντηδες, καθάρματα όπως εύστοχα τους χαρακτηρίζεις. Ποτέ !!.
Δεν έλειψαν όμως Θερμοπύλες και Σαλαμίνες, «Ταν ή επί Τας» επαναστάτες, ήρωες και αγωνιστές σ’ όλο τον κόσμο , σήμερα, αύριο πάντα, μα και Εφιάλτες συγχρόνως , Τα γκατς που λένε, το κορασόν, το θάρρος στην αυτοθυσία, να κάνουν χαρκίρι, λίγοι τα έχουν.
Σήμερα 25η Μαρτίου, επίκαιροι ο Κολοκοτρώνης ο Παπαφλέσσας ο Καραϊσκάκης και τόσοι άλλοι, δεν έγιναν αντικείμενα εκμετάλλευσης από απίθανα καθάρματα ;
Η αυτοθυσία τους όμως έγινε θρύλος, παραμύθι, τραγούδι, ποίημα, παράδειγμα προς μίμηση.
Έτσι τα βλέπω τα πράγματα, είναι ή άλλη όψη το ίδιου νομίσματος.