ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

31/08/2014

Ανοιχτή επιστολή πρός τον Γιάννη Τσαβαρή...


Έπεσαν οι Τίτλοι Τέλους …..

Πριν από τριάμισι χρόνια, τέτοια εποχή, παραμονές της ανάληψης των καθηκόντων του Γιάννη Τσαβαρή ως νέου τότε Δημάρχου Σαλαμίνας, αντί συγχαρητηρίων και άλλων  κοινότυπων χειραψιών επιλέξαμε να του στείλουμε μια επιστολή.

Την επιστολή αυτή ως συντάκτες της, δικαιούμαστε σήμερα, ακόμα και χωρίς την έγκριση του να του την θυμίζουμε.

Τελευταία ημέρα της δημαρχιακής του θητείας ίσως να την έχει ξεχάσει.
Πιστεύουμε ότι αξίζει να την ξαναδιαβάσει, ίσως τον βοηθήσει στην αυτοκριτική του, (αν είναι σε θέση να κάνει), εξάλλου του το οφείλουμε ! 

Η επιστολή αυτή είχε ως εξής :
/////
Φίλε Δήμαρχε, Γιάννη Τσαβαρή.

Θα μου επιτρέψεις να σου θυμίσω την ρήση του Ηράκλειτου «Ει μη γαρ Διονύσω πομπήν εποιούντο και ύμναιον άσμα…….. σε ελεύθερη απόδοση κάτι σαν … « Καλά που υπάρχουν κι οι πομπές του Διονύσου ….... !!».
Είναι Χαρακτηριστική η παραπάνω ρήση, γιατί έτσι θα γίνεται πάντα, θα προσκαλούνται οι Κορύβαντες να χτυπήσουν τα κύμβαλα και τα τύμπανα, και σε κατάσταση πλήρης εκστάσεως, με άγριες κραυγές και κινήσεις και  με τη συνοδεία αυλού, να δηλώνουν πλήρη υποταγή, ως «Πλήρωση».
Είναι γνωστή εξ άλλου η ένταξη στους κορυβαντιώντες εκείνων των ανθρώπων, κάθε φορά με τη «Θρόνωση» του εκλεγμένου, όπου ως…. παρατρεχάμενοι …  τάχα οι μυημένοι,…. αφιερώνουν  ύμνους με οργιαστική μουσική υπόκρουση, «Φρυγιστί» και «Λυδιστί», να χορεύουν γύρω από τον εκάστοτε εκλεγμένο.
Την Κυριακή στις 26 Δεκεμβρίου θα ορκιστείς  μαζί με τους εκλεκτούς(!!!) συνεργάτες σου ως ο Νέος Δήμαρχος Σαλαμίνας.
Από την στιγμή αυτή, την στιγμή της «Θρόνωσης», αρχίζει η κρίσιμη ώρα για την Σαλαμίνα, η στιγμή που περνάμε από τα λόγια και τις υποσχέσεις  στα έργα.
Είναι η στιγμή, ακριβώς λίγο πριν ξεκινήσεις το δύσκολο έργο της αποτελμάτωσης, της ανάπτυξης του νησιού μας.
Και είναι ιδιαίτερα κρίσιμη γιατί η επιτυχία της δεν εξαρτάται μόνο από το επιθυμητό και τα μεγαλεπήβολα σχέδια και προγράμματα αλλά ΚΑΙ  ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΣΩΣΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ των άμεσων συνεργατών.
Και είναι δύσκολη αυτή η επιλογή γιατί δεν περνάει μόνο μέσα από τις πολυδιάστατες  ανάγκες του δήμου αλλά και από τις συμπληγάδες των προσωπικών επιδιώξεων.
Είμαι βέβαιος ότι τα πρόσωπα  που έχεις επιλέξει να συνθέσουν  τις διάφορες επιτελικές θέσεις της διοίκησης, τα έχεις επιλέξει με αξιοκρατικά κριτήρια και χωρίς  τοπικίστικο ή συναισθηματικό περιεχόμενο,
Πιστεύω επίσης ότι είναι πρόσωπα έμπειρα και ανόθευτα, χωρίς προηγούμενες ενασχολήσεις ή συναναστροφές με πρόσωπα ύποπτα σε πολιτικά αλισβερίσια, ότι είναι πρόσωπα  καθ’ όλα καθαρά.
Οι επιλογές αυτές θα γράψουν την δική σου ιστορία αγαπητέ δήμαρχε, αφού εσύ έχεις ΟΧΙ ΜΟΝΟ το απόλυτο δικαίωμα της επιλογής, αλλά και την ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ για τις τυχών λάθος επιλογές σου.
Εμείς θα είμαστε εδώ χωρίς εξαρτήσεις, πάντα ανεξάρτητοι, να σας επαινούμε, χωρίς να σας κολακεύουμε όταν θα πραγματοποιείτε  αυτά που υποσχεθήκατε, αλλά και να σας ψέγουμε για τις τυχών παρεκκλίσεις του προγράμματός σας.

Τάσος Θεοχάρης   
Σαλαμίνα 10/12/2010
//////

Αυτά σου είχαμε γράψει τότε !!
Και επειδή πολλοί ίσως πιστέψουν ότι η δημοσιοποίηση της επιστολής αυτής οφείλεται σε προσωπική αντιπαλότητα ή ότι μας διακατέχει κακεντρέχεια ή κακότητα, προς άρση πάσης αμφιβολίας, δημόσια τους δηλώνουμε ότι ΟΥΔΕΠΟΤΕ σε επισκεφτήκαμε για οποιοδήποτε θέμα, ούτε ποτέ σου τηλεφωνήσαμε, ούτε χάρη σου ζητήσαμε.
Δεν βρεθήκαμε ΠΟΤΕ στον προθάλαμο του γραφείου σου,
Δεν σου υποβάλαμε ποτέ τα σέβη μας.
Απόδειξη των ισχυρισμών μας φαίνεται από την εισαγωγή και προσφώνηση της επιστολής....... Γράψαμε Φίλε Δήμαρχε  και όχι φίλε Γιάννη.
Για μας ήσουν πολύ απλά ο δήμαρχος, τίποτε λιγότερο τίποτε περισσότερο.
Κι αν αναρωτιέσαι γιατί όλα αυτά .. σου λέμε πολύ απλά « ΣΟΥ ΤΟ ΟΦΕΙΛΑΜΕ ».
Σου οφείλουμε να σου ανταποδώσουμε τα ίσα.
Να σου επιστρέψουμε επιτέλους εκείνο το ...... αισχρό ....«περαστικά σας», θυμάσαι ;
Περαστικά σας λοιπόν και σε σάς κε. Τσαβαρή !!!!

Τάσος Θεοχάρης  Σαλαμίνα 31/8/2014


3 σχολια:

Anonymous said... Best Blogger Tips

Εξαιρετικά εύστοχο το άρθρο σας.

Anonymous said... Best Blogger Tips

ΤΑΣΟ ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΝΑΝΝΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΜΟΤΙΝΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ!!! ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΑΣΧΕΤΟΙ, ΚΑΒΑΛΗΜΕΝΟΙ, ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ,ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΥΧΑΡΠΑΣΤΟΙ, ΑΜΑ ΤΑΣΟ ΜΟΥ Η ΝΑΝΝΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΓΟΥΡΛΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΣΤΡΟΚΟΛΙΑ ΤΟΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η 5ετια!!!!

ΨΙΛΗ ΑΜΜΟΣ said... Best Blogger Tips

Φίλη/ε μου
Κατ΄ αρχάς σε ευχαριστώ για τον ευπρεπή σχολιασμό σου.
Όσο δε αφορά την προτροπή σου, λυπάμαι αν θα σε στεναχωρήσω αλλά μου είναι αδύνατον από σήμερα να δημοσιοποιήσω τυχόν επιστολή μου προς την νέα Δήμαρχο κ. Νάννου.
Πάντως να είσαι βέβαια/ος ότι η κ. Νάννου μας διαβάζει και μας τιμά (ως τοπικό Blog) ιδιαιτέρως.
Να μας έχει ο θεός καλά, ακλουθώντας τους άγραφτους όρους δεοντολογίας, οφείλω να (και θα) δημοσιοποιήσω τυχόν επιστολή μου μετά την λήξη της πενταετίας.