ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

19/10/2014

Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης Δήμου Σαλαμίνας.

Για μεγέθυνση κλικ στην εικόνα
Η επιτροπή διαβούλευσης σύμφωνα προς τις διατάξεις του άρθρου 76 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ Α΄87/7.6.2010), στους δήμους με πληθυσμό μεγαλύτερο των δέκα χιλιάδων (10.000) κατοίκων συγκροτείται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία λαμβάνεται με πλειοψηφία των δύο τρίτων (2/3) των μελών του και εκδίδεται  εντός δύο (2) μηνών από την εγκατάσταση των δημοτικών αρχών, Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης ως όργανο με συμβουλευτικές αρμοδιότητες.

Η διάρκεια της θητείας της Επιτροπής δεν υπερβαίνει τα δυόμιση έτη και ειδικά για την περίοδο 2014-2017 η θητεία ορίζεται σε δυόμιση (2,5) χρόνια (άρθρο 282 παρ. 16 του Ν. 3852/2010).
Η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης αποτελείται από εκπροσώπους
κοινωνικών οργανώσεων της Σαλαμίνας καθώς και από πολίτες, οι οποίοι σύμφωνα με το Νόμο κληρώθηκαν δημόσια με τους αναπληρωτές τους από τους εκλογικούς καταλόγους.
Η συμμετοχή στην επιτροπή είναι εθελοντική και άμισθη.

Έργο - Αρμοδιότητες 1.
Το έργο της επιτροπής υπηρετεί τους σκοπούς του νέου θεσμού της δημοτικής διαβούλευσης και εντάσσεται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων και της διαδικασίας της, όπως αυτές περιγράφονται στον σχετικό οδηγό δημοτικής διαβούλευσης.
2. Ειδικότερα, η επιτροπή δημοτικής διαβούλευσης έχει τις εξής αρμοδιότητες:
α) Γνωμοδοτεί στο δημοτικό συμβούλιο σχετικά με τα αναπτυξιακά προγράμματα και τα προγράμματα δράσης του δήμου, το επιχειρησιακό πρόγραμμα και το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου.
β) Γνωμοδοτεί για θέματα γενικότερου τοπικού ενδιαφέροντος, που παραπέμπονται σε αυτή από το δημοτικό συμβούλιο ή τον δήμαρχο.
γ) Εξετάζει τα τοπικά προβλήματα και τις αναπτυξιακές δυνατότητες του δήμου και διατυπώνει γνώμη για την επίλυση των προβλημάτων και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων αυτών.
δ) Διατυπώνει παρατηρήσεις επί του περιεχομένου των κανονιστικού χαρακτήρα αποφάσεων, οι οποίες εκδίδονται στο πλαίσιο του άρθρου 79 του Κ.Δ.Κ.


2 σχολια:

Anonymous said... Best Blogger Tips

ΠΡΟΣΟΧΗ - ΠΡΟΣΟΧΗ - ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ.
Σήμερα, ενώ καθόμουνα με τον αδελφό μου κανά δυό ώρες και συζητούσαμε έχοντας τα κινητά μας επάνω στο τραπέζι, ακούω ένα μπιπ-μπιπ (ήχος λήψης μηνύματος), πατάω να διαβάσω το μήνυμα και τι βλέπω; το μήνυμα που ήταν κάπως παράξενο είχε αποστολέα το νούμερο του κινητού του αδελφού μου που είμαστε μαζί αυτή την ώρα. Περιττό να σας πω ότι πάθαμε σοκ και οι δύο.
Επικοινώνησα με ειδικό και με διαβεβαίωσε ότι αυτό μπορεί να γίνει μέσω εκτροπής με μία διαδικασία, κι έτσι μπορεί κάποιος να στέλνει μηνύματα ή και να τηλεφωνεί σε κάποιον και να εμφανίζεται στο καντράν του τηλεφώνου σου, όχι το πραγματικό νούμερο από το οποίο σου στέλνει το μήνυμα, αλλά ένα οποιοδήποτε νούμερο που αυτός έχει επιλέξει.
Καταλαβαίνετε λοιπόν τι πρόβλημα μπορεί αυτό να δημιουργήσει, έτσι;
Για σκεφθείτε να λάβετε ένα μήνυμα (υποτίθεται) από τη κόρη σας που να σας λέει πχ "μπαμπά τρέξε κι έλα δω στο τάδε μέρος, έχω πρόβλημα".
Τα υπόλοιπα τα αφήνω να το σκεφθείτε μόνοι σας.
ΠΡΟΣΟΧΗ λοιπόν, μην έχετε εμπιστοσύνη στα sms του κινητού σας και όταν μιλάτε βεβαιωθείτε για την πραγματική ταυτότητα αυτού που σας καλεί και μιλάτε.

Anonymous said... Best Blogger Tips

54Η παρούσα ανακοίνωση απευθύνεται επίσης και σε δημότες που επιθυμούν να εκδηλώσουν
το ενδιαφέρον τους για τη συμμετοχή τους στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν τη βούλησή τους για συμμετοχή στην Επιτροπή
Διαβούλευσης εγγράφως στο Δημοτικό Κατάστημα Σαλαμίνας το αργότερο μέχρι τις 23 Οκτωβρίου
2014.
Η παρούσα θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου, στον πίνακα Ανακοινώσεων του Δήμου
και στα Γραφεία των Δημοτικών Κοινοτήτων.


θα ηθελα να μαθω απο ολους αυτους που δηλωσανε και ειναι παρα πολλοι πως θα γινει η επιλογη;ποιοι θα προτιμηθούν με τι κριτήρια; ποσα ατομα; και πιανου συνδυασμου; φιλοι ,γνωστοι.