ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

27/11/2014

What is missing ;

«Τι Λείπει ;»
http://www.whatismissing.net/#/home
Για περιήγηση Κάνε κλικ στην εικόνα!
Το  «τι λείπει είναι μια  Ιστοσελίδα που  προσφέρει στους χρήστες μια ψηφιακή ξενάγηση των ειδών που λείπουν σήμερα  σε όλο τον κόσμο.

Ένα αφιέρωμα που επικεντρώνεται στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης των ανθρώπων, γύρω από τη απώλεια της βιοποικιλότητας, της πανίδας της χλωρίδας αποτέλεσμα της μείωσης των καταφυγίων προστασίας των άγριων ζώων και πτηνών.


Για τους ανθρώπους που δεν έχουν επισκεφτεί ξανά την τοποθεσία αυτή στο Web, θα πρέπει πρώτα να μιλήσουμε για λίγο για το τι μπορούμε να δούνε και τι μπορούνε να ακούσουν.

Το κύριο χαρακτηριστικό της σελίδας  είναι ένας σκοτεινός  παγκόσμιος  χάρτης, που κατακλύζεται από πολλές φωτεινές κουκκίδες διαφόρων χρωμάτων, τις οποίες ο επισκέπτης καλείται  να επιλέξει  κάνοντας κλικ πάνω τους.
Επιλέγοντας την κουκίδα εμφανίζεται άλλοτε μια εικόνα με την σχετική περιγραφή κι άλλοτε κάποιο  video μικρής διάρκειας που περιγράφει το είδος που εξαφανίστηκε.

Ο χάρτης αυτός περιλαμβάνει πάνω από 600 είδη της αφθονίας των ειδών που έζησαν  πάνω στον πλανήτη μας.

Οι κουκίδες που βλέπετε  έχουν ταξινομηθεί  με  διαφορετικούς τρόπους, έτσι  ο χρήστης να μπορεί να επιλέξει ότι  θέλει μέσα  από τη γεωγραφία ή τον χρόνο ή το είδος του ζώου που επιθυμεί.

Είναι  πραγματικά μια  αυτο-ξενάγηση κατά κάποιο τρόπο ….

Το γεγονός ότι  το 40 έως 70 τοις εκατό της εξαφάνισης  εμφανίζεται σε μερικά από τα κορυφαία ωδικά πτηνά, αυτό κυριολεκτικά σημαίνει ότι το τοπίο των ήχων που ακούσαμε σαν παιδιά έχει αλλάξει δραστικά.

Αν το δει κανείς από μια διαφορετική σκοπιά, ίσως η τέχνη θα μπορούσε να συμβάλλει στην λύση του προβλήματος .
Για να αρχίσετε την περιήγηση κάντε κλικ  --> εδω


0 σχολια: