ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

26/04/2015

Δείτε ποια είναι η πιο φθηνή πόλη στην Ευρώπη σήμερα

Υπάρχουν πολλοί λόγοι (και πολλές πόλεις) για να επισκεφτεί κανείς την Ευρώπη κι ένας από τους κυριότερους είναι ίσως το γεγονός ότι το χαμηλό ευρώ έχει κάνει την ήπειρο πιο φθηνή από ποτέ για τους τουρίστες.
Από τις πιο υπεροχές και τις πιο φθηνές ευρωπαϊκές πόλεις που μπορεί να επισκεφτεί κανείς  ξεχωρίζει (εκτός από την Αθήνα) την πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, τη Βουδαπέστη, παραθέτοντας 10 λόγους!

1. Είναι μια από τις πιο ιστορικές πόλεις στον πλανήτη
sites
Η Βουδαπέστη, χτισμένη στις όχθες του Δούναβη κατοικείται από ανθρώπους, ήδη από τη λίθινη εποχή, πολύ πριν λάβει τη σημερινή της ονομασία. Το ποτάμι και το κάστρο Buda αποτελούν σημαντικά μνημεία Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.
2. Τα κυριότερα τουριστικά μνημεία της πόλης είναι δωρεάν
buda1
Τα ρωμαϊκά, τούρκικα και γοτθικά μνημεία καθιστούν την πόλη "όνειρο" για όσους εκτιμούν την αρχιτεκτονική, τα περίεργα τόξα, και γενικά για όσους ονειρεύονται μεγάλους περιπάτους σε ατμοσφαιρικές πόλεις.
3. Πρόκειται για τη "μέκκα" του φαγητού
market hall
Το φαγητό και η Βουδαπέστη έχουν μεγάλη ιστορία. Απόδειξη αποτελούν η τεράστια λαϊκή αγορά φρούτων, λαχανικών και γλυκών αλλά και το τεράστιο εμπορικό κέντρο που είναι αφιερωμένο στο φαγητό. Το εν λόγω κέντρο είναι το μεγαλύτερο στην Βουδαπέστη, είναι πάνω από 100 ετών και μπορεί να βρει κανείς ότι είδους φαγητό επιθυμεί, σε εντυπωσιακά επίπεδα ποιότητας.
4. Έχει παντού συντριβάνια
pisines
Τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού ολόκληρη η πόλη μετατρέπεται σε σπα από τα χιλιάδες συντριβάνια που διαθέτει, τα οποία μάλιστα είναι τόσο μεγάλα που μετατρέπονται εύκολα σε πισίνες.
5. Η Βουδαπέστη είναι μια από τις φθηνότερες ευρωπαϊκές πόλεις αυτή τη στιγμή
budapest1
Μπορεί ολόκληρη η Ευρώπη να είναι πολύ φθηνή αυτή τη στιγμή, αλλά η ουγγρική πρωτεύουσα είναι από τα πιο φθηνά μέρη που μπορεί να βρει κανείς. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι τιμές των ξενοδοχείων έχουν μειωθεί κατά 25% σε σχέση με το 2014, σύμφωνα με το ταξιδιωτικό site Orbitz.
6. Η Κεντρική Συναγωγή
συναγωγη
Ένα από τα πιο όμορφα μέρη στην πόλη είναι και η Κεντρική Συναγωγή, η μεγαλύτερη στην Ευρώπη, η οποία περιλαμβάνει το Ουγγρο-εβραϊκό Μουσείο και το μνημείο του Ολοκαυτώματος.
7. Αποτελεί σίγουρα highlight ενός ευρωπαϊκού road-trip
buda2
Η υπέροχη πόλη σε συνδυασμό με την εύκολη πρόσβαση που έχει σε διάφορα άλλα μέρη της Ευρώπης, την καθιστά ιδανικό προορισμό για ένα road-trip. Βρισκόμενη στο κέντρο της Ευρώπης έχει εύκολες διασυνδέσεις με ένα σωρό ευρωπαϊκά hotspots.
8. Μπορείς να δεις και να μείνεις στο αληθινό Grand Budapest Hotel
grand budapest hotel
Ναι ναι, αυτό το υπέροχο ξενοδοχείο που είδες στην ομώνυμη ταινία (η οποία μάλιστα κέρδισε και Όσκαρ) υπάρχει στ' αλήθεια και τώρα είναι η ευκαιρία σου να το επισκεφθείς αφού το ιστορικό ξενοδοχείο βρίσκεται στην "καρδιά" της πόλης. Το ξενοδοχείο είναι ίδιο, με τη μόνη διαφορά ότι έχει διαφορετικό όνομα, λέγεται Corinthia Hotel Budapest, και δυστυχώς δεν θα σου μεταφέρει τις βαλίτσες ο Ραλφ Φάινς.
9. Πάρτι στα "χαλάσματα"
party
Μια νέα μόδα έχει κυριαρχήσει στην πόλη του Δούναβη. Διάφορα παλιά κτίρια, όπως κινηματογράφοι, γκαράζ και πολυκατοικίες, έχουν μετατραπεί σε καφέ, μπαρ, pubs, προσφέροντας μια underground αίσθηση. Αλλά πάλι, αν δεν είσαι τέτοιος τύπος, και τα κανονικά μπαρ είναι είναι επίσης καλά.
10. Το νησί της Μαργαρίτας
Margit Island
Ακόμα κι αν, ύστερα από όλα αυτά, φοβάσαι ότι θα βαρεθείς σε μια τέτοια πόλη, το νησί της Μαργαρίτας στη μέση του Δούναβη έχει τη λύση. Μόλις μια γέφυρα μακριά από την πόλη, το νησί καταφέρνει να ξεφύγει από τους φρενήρεις ρυθμούς της πόλης και να σε κάνει να νιώσεις πιο κοντά στη φύση.


0 σχολια: