ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

04/10/2015

Κουτσοί στραβοί στο ….. ρυθμό της διεκδίκησης του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας του 2021 !.

Στον Αγώνα δρόμου για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα του 2021, ολόκληρη η Ελλάδα από την Κέρκυρα μέχρι την Ρόδο κι' από την Ξάνθη  μέχρι Καλαμάτα και το Ηράκλειο..

και πιο συγκεκριμένα υποψήφιες πόλεις...  το Άργος, ο Βόλος, οι Δελφοί,  η Ελευσίνα, το Ηράκλειο, Τα Γιάννενα,  η Καβάλα, η Καλαμάτα, η Κέρκυρα,  η Λάρισας, το Μεσολόγγι, η Μυτιλήνης, το  Ναύπλιο, η Ξάνθη,  ο Πειραιάς, η  Ρόδος, η  Σαλαμίνα, η Σάμος, η  Σπάρτη-Μυστράς-Μάνη, η Σύρος,  η Τρίπολης  και η Χαλκίδα.

Πόσο όμως μπορεί να κοστίσει η προετοιμασία του φακέλου υποψηφιότητας;

Διαβάζω στο διαδίκτυο ότι η συμπλήρωση του φακέλου υποψηφιότητας που θα δαπανήσει κάθε πόλη για να προετοιμαστεί κατάλληλα, εξαρτάται αποκλειστικά από τις δικές της δυνάμεις ή καλύτερα από την τσέπη της.
Μερικές απ’ αυτές υπολογίζουν ότι το ύψος του φακέλου θα φτάσει  στο ποσό των 200-250.000 ευρώ, ενώ άλλες υπολογίζουν στο ευτελές ποσό των 25.000 ευρώ για ένα αξιοπρεπή φάκελο.
Ειδικότερα:

Στο Δήμο του Πειραιά.
Αν και το συνολικό ποσό δεν έχει προϋπολογιστεί με ακρίβεια ακόμα από τον Δήμο Πειραιά, το κόστος  εκτιμάται ότι στην πρώτη φάση της διεκδίκησης για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021 ανέρχεται σε ...  170.000 ευρώ.
Αυτό τουλάχιστον το νούμερο έδωσε πρόχειρα ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης. 
 
Πηγή:http://tinyurl.com/pufl329

Στο Δήμο της Καλαμάτας
«Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021» Στα 250.000 ευρώ τα πρώτα έξοδα για την υποψηφιότητα
Μόνο, η οργάνωση και λειτουργία του Γραφείου Υποψηφιότητας θα κοστίσει 250.000 ευρώ.
Μόνο για τη φάση της προεπιλογής, λοιπόν, ο εκτελεστικός διευθυντής θα κοστίσει 63.000 ευρώ, ο καλλιτεχνικός διευθυντής 40.000 ευρώ, ο συντονιστής της υποψηφιότητας 24.000 ευρώ, ο υπεύθυνος επικοινωνίας 24.000 ευρώ, διάφοροι σύμβουλοι 23.000 ευρώ, ενώ το υπόλοιπο κόστος αφορά στην επικοινωνία και διαφήμιση, την έρευνα, την πραγματοποίηση συνεδρίων, διαβουλεύσεων

Στο δήμο της Τρίπολης
Σύμφωνα με την απόφαση «Έγκριση πρακτικών δημοπρασίας (οικονομική προσφορά) για την εκλογή καλλιτεχνικού διευθυντή για τη διεκδίκηση του τίτλου ΠΠΕ για το έτος 2021 της πόλης της Τρίπολης» ενέκρινε προσφορά, το κόστος της οποίας ανέρχεται σε 70.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23%.

Στο Δήμο της  Ρόδου
Στις 200.000 ευρώ, υπολογίζεται ότι θα δαπανήσει ο Δήμος Ρόδου, στους εξαιρετικά χαλεπούς καιρούς,  προκειμένου να υποβάλει μέχρι την 23η Οκτωβρίου τον φάκελό του, για τη συμμετοχή του νησιού στην αξιολόγηση που θα γίνει μεταξύ των υποψηφίων για το χρίσμα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης του 2021.

Στο Δήμο Ιωαννιτών
Όπως αναφέρθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο προϋπολογισμός στην υπόθεση της διεκδίκησης ανέρχεται στα 250.000 ευρώ. Ο Δήμος θα διαθέσει 150.000 ευρώ ως επιχορήγηση στην Επιχείρηση και άλλα 100.000 θα εξευρεθούν από χορηγίες.
Πηγή:http://tinyurl.com/oppwbf5

Εμείς δεν έχουμε παρά να τους ευχηθούμε «Καλό τους ταξίδι στον κόσμο των θαυμάτων». 

υ.γ. 
Και για να μη ξεχνάμε τα παλιά είναι χρήσιμο να σας θυμίσουμε  τα ποσά που δαπανήθηκαν από τις προηγούμενες Ελληνικές Πόλεις ως Πολιτιστικές Πρωτεύουσες της Ευρώπης.
 
ΑΘΗΝΑ: Κανένας δεν γνωρίζει μέχρι σήμερα το συνολικό ύψος που δαπανήθηκε.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  Στην πράξη αποτέλεσε ένα μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο, που μόλις πρόσφατα έγινε δυνατό να εκκαθαριστεί, ένα όργιο πελατειακών δοσοληψιών με το χρήμα του ελληνικού Δημοσίου, το οποίο ανέλαβε εξ ολοκλήρου το κόστος της διοργάνωσης, προϋπολογισμένο στα 147 εκ. Ευρώ και υλοποιημένο στα 350 εκ. Ευρώ !
ΠΑΤΡΑ Για την προβολή του θεσμού και της πόλης δαπανήθηκαν 4.000.000 ευρώ. Τελικά ο προϋπολογισμός της Πολιτιστικής ξεπέρασε συνολικά τα 22.800.000 ευρώ, χωρίς να υπολογίσουμε τα 5.000.000 ευρώ που χρησιμοποιήθηκαν για αναπλάσεις χώρων.




0 σχολια: