ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

10/10/2015

Ήρθαν στα χέρια δήμαρχος με μέλος του ΔΣ στην ΕΥΔΑΠ - Αφορμή η τεράστια αύξηση των οφειλών των ΟΤΑ στην εταιρεία.

Η διένεξη στο ΔΣ της ΕΥΔΑΠ (Εδώ) ξεκίνησε με αφορμή την αλματώδη αύξηση των οφειλών των δήμων προς την εταιρεία ύδρευσης.

Στα χέρια ήρθαν δήμαρχος της Αττικής με μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΥΔΑΠ κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης του ΔΣ της ΕΥΔΑΠ, με αφορμή την αλματώδη αύξηση των οφειλών των δήμων προς την εταιρεία ύδρευσης.
Στη συνεδρίαση της 30ής Σεπτεμβρίου 2015 εκτυλίχθηκαν πρωτοφανή περιστατικά, που έφτασαν στην απόπειρα χειροδικίας εκ μέρους δημάρχου της Αττικής κατά μέλους του ΔΣ της εταιρείας.

Όπως αναφέρουν στελέχη της ΕΥΔΑΠ, αιτία για την πρωτοφανή αυτή διένεξη αποτέλεσε η παρουσίαση στο ΔΣ της κατακόρυφης ανόδου των οφειλών των δήμων προς την ΕΥΔΑΠ, οι οποίες μέσα σε λίγους μήνες πολλαπλασιάστηκαν, φτάνοντας από τα 4 στα 24 εκατ. ευρώ. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα προηγούμενα δύο χρόνια τόσο το στενό Δημόσιο όσο και οι δήμοι είχαν προχωρήσει σε εκτεταμένες ρυθμίσεις και αποπληρωμές των χρεών τους στην εταιρεία.
Το κλίμα φορτίστηκε όταν μέλος του ΔΣ άσκησε κριτική στη διοίκηση για το γεγονός ότι δεν έλαβε τα κατάλληλα μέτρα προκειμένου να προστατεύσει την εταιρεία από την επανεμφάνιση του φαινομένου «δεν πληρώνω» από τους δήμους.
Η επιμονή του μέλους του ΔΣ να κοινοποιηθούν τα ονόματα των δήμων που δεν τηρούν τις υποχρεώσεις τους προς την εισηγμένη, οδήγησε δήμαρχο της Αττικής, που βρισκόταν στην αίθουσα, να επιτεθεί στον πρώτο, χωρίς τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ μπορέσουν να συγκρατήσουν τον έξαλλο δήμαρχο, με αποτέλεσμα να διακοπεί η συνεδρίαση προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Κοντολογίς, και για όσα μας αφορούν, θα μπορούσε  η αρμόδια οικονομική υπηρεσία του Δήμου να βάλει την προσωπικής της πινελιά και με απτές αποδείξεις  να μας ενημερώσει ποιο είναι το συνολικό  χρέος του δήμου μέχρι σήμερα  αλλά και αναλυτικά από οποιονδήποτε άσκησε στο παρελθόν εξουσία;

Χωρίς ευφυολογήματα, και μαγικές εικόνες παρακαλώ.


0 σχολια: