ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

26/11/2015

« Κοντός Ψαλμός Αλληλούια » - Οσονούπω τελειώνει ο χρόνος υποβολής του φακέλου υποψηφιότητας για τη Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021.

Σε αναμονή των αποτελεσμάτων πρόκρισης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας που βγαίνουν σε λίγες μέρες,  Sunday is round the corner! που λεν και οι φίλοι μας οι Ευρωπαίοι.

Και για να μην απορούν μερικοί για την απόδοση στα αγγλικά της έκφρασης, θα πρέπει να τους πληροφορήσω ότι είναι απολύτως σχετική με την Ευρωπαϊκή γλώσσα καθώς της πάει γάντι.

Το « Κοντός Ψαλμός Αλληλούια » ....είναι η προτροπή προς όλους εκείνους που ίσως ακόμα
πιστεύουν σε μια θετική απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων.

Η ανικανότητά μας , η έλλειψη πρωτότυπης έμπνευσης και ευρηματικής πρότασης για την κατάκτηση του τίτλου τη Πολιτιστικής Πρωτεύουσας του 2021, θα φανεί σε λίγες μέρες.

Τα μεγάλα λόγια, η υπέρμετρη αυταρέσκεια, η ανούσια φλυαρία και η κενολογία μερικών επηρμένων δεν θα έχουν πλέον καμιά ανταπόκριση στα πράγματα.

Πάντα πιστεύαμε και συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε  πως ήταν μια υπόθεση που τελείωσε πριν ακόμα αρχίσει, και επομένως δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Χωρίς περιστροφές δεν έχουμε άλλο τι παρά να περιμένουμε τα αποτελέσματα της υποβολή της υποψηφιότητας μας.

Με την φράση « Κοντός Ψαλμός Αλληλούια », ο λαός μας αποδίδει πως τα πολλά λόγια είναι περιττά, γιατί το αλληλούια είναι ο πιο σύντομος ψαλμός.
Ακόμα και κατά τη νεκρώσιμη ακολουθία που ψάλλονται οι πλέον σύντομοι ψαλμοί, μαζί με το αλληλούια ψάλλεται το «άμωμοι εν οδώ »  γιατί μετά το « αλληλούια » …..  ακολουθεί η ταφή.


0 σχολια: