ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

29/11/2015

Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης 2021- Υποβολή Φακέλου....ΤΕΛΟΣ

Η προθεσμία υποβολής του φακέλου υποψηφιότητας για την διεκδίκηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας του 2021 λήγει αύριο  30 Νοεμβρίου 2015.

NEO! Παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021 έως τις 30 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 12 μ.μ.

Επισημαίνεται ότι οι αιτήσεις θα πρέπει να βρίσκονται στα Γραφεία της Υπηρεσίας μας (Ερμού 17, 105 63 Αθήνα), αυστηρά, έως την αναφερόμενη ημέρα και ώρα.

 
Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του που λένε!!
Και για να μην παρεξηγηθούμε θα πρέπει να εξηγήσουμε την ερμηνεία της λέξης « κατεργάρης» ... 

Σε κάποια άλλη εποχή, πολύ μακρινή από τη δική μας, στις θάλασσες αρμένιζαν πλοία που δεν είχαν μηχανές για να κινηθούν παρά μεγάλα πανιά που σηκώνονταν με το φύσημα του αέρα.
Όταν ο αέρας σταματούσε, ο μόνος τρόπος για να προχωρήσει το πλοίο ήταν να πιάσουν όλοι τα κουπιά! 
Τα πλοία που είχαν πανιά (ιστιοφόρα), τα ονόμαζαν και κάτεργα. 
Το δύσκολο έργο της κωπηλασίας το αναλάμβαναν οι κατάδικοι, (ουσιαστικά ήταν ποινή που επιβαλλόταν σε άτομα που δεν τα πήγαιναν και τόσο καλά με το νόμο) και τους ονόμαζαν «κατεργάρηδες»
Κάθε φορά λοιπόν που ο αέρας σταματούσε να φυσάει συχνά πυκνά ακουγόταν η φωνή κάποιου ναυτικού ή κουρσάρου να φωνάζει: «Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του»!


1 σχολια:

Anonymous said... Best Blogger Tips

Τάσο καλημέρα,
Το δράμα της Κούλουρης είναι πως εδώ έχουμε πολλούς, πολλούς "κατεργάρηδες" με ή χωρίς εισαγωγικά.
Το δε χειροτερότρο; Αν και δεν "γεννάνε" αυξάνονται καθημερινά, αλήθεια μήπως αυτό από μόνο του είναι θέμα για δημοσιογραφική έρευνα;
Τώρα θα μου πεις μα εμείς δεν είμαστε δημοσιογράφοι, είμαστε bloggers, μπορείς να μου πεις πολλοί αντιλαμβάνονται την διαφορά; Α μπα δεν το βλέπω!
Να 'χουμε μια καλή Κυριακή.
Μπορείς να απολαύσεις την Δημαρχέσα μας στο:
http://www.megatv.com/megatvsk/default.asp?catid=39845&subid=2&pubid=35365677
Εδώ καράβια χάνονται βαρκούλες αρμενίζουν