ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

01/12/2015

ΔΗΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΕΔΕ

« Η αυτοδιοίκηση θα σηκώσει το γάντι απέναντι στην κεντρική εξουσία »
Το Ψήφισμα Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης Κ.Ε.Δ.Ε.  ΕΔΩ

ΔΗΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Στην έκτατη γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος) στην Αθήνα σήμερα Τρίτη 1η Δεκεμβρίου του 2015 με θέμα « Τα οικονομικά των Δήμων στο κόκκινο » παρευρέθη η Δήμαρχος Σαλαμίνας κυρία Ισιδώρα Νάννου.


Σε παρέμβαση της η Δήμαρχος εξήγησε ότι παλεύει για την εξυγίανση του δικού της Δήμου και αφού τα κατάφερε και κράτησε ζωντανό το Δήμο τους τελευταίους 15 μήνες χωρίς προϋπολογισμό εξ' αιτίας των υπέρογκων χρεών της προηγούμενης διοίκησης, όλα θα πάνε καλύτερα αφ' ενός μεν με το νοικοκύρεμα που ήδη έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς, αφ' ετέρου με την επιχορήγηση την οποία θα πάρει ο δήμος από το κράτος για την εξόφληση των πάσης φύσεως οφειλών προς τους ιδιώτες.

Πρότεινε δε στους συνέδρους να ενισχυθεί η πίεση στο ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ώστε να ψηφιστεί το σχέδιο νόμου που αφορά την οικονομική βιωσιμότητα των ΟΤΑ, καθώς επίσης να αναθεωρηθεί ο τρόπος υπολογισμού της κρατικής οικονομικής επιχορήγησης στους Δήμους ώστε αυτή να γίνεται με βάση την έκταση που καταλαμβάνει ένας Δήμος κι όχι τον πληθυσμό του, όπως είναι σήμερα.

Δεν είναι ούτε λογικό ούτε δίκαιο, είπε, ο Δήμος π.χ. της Καλλιθέας με έκταση μόλις 4 τ.χλμ. να επιχορηγείται με τριπλάσιο ποσό σε σχέση με το δικό μας Δήμο που έχει έκταση 96 τ.χλμ.

Τελειώνοντας η κυρια Ισιδώρα Νάννου ζήτησε συνεργασία και ενότητα όλων των δημάρχων στην πράξη κι όχι στα λόγια, ώστε η πολιτεία να σταματήσει να αντιμετωπίζει τους δήμους ως δήμους 2 ταχυτήτων.

Γραφείο Δημάρχου Σαλαμίνας
Ισιδώρας Νάννου-Παπαθανασίου


0 σχολια: