ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

02/07/2016

Αλαλούμ με τις συντάξεις και τις Επικουρικές συντάξεις. Πόσο μειώνονται οι αποδοχές σε δημόσιο & ιδιωτικό τομέα !

Σε καλοκαίρι των μεγάλων ανατροπών για μισθούς και συντάξεις εξελίσσεται το φετινό, αφού εδώ και λίγες ημέρες, τις τελευταίες του Ιουνίου και τις πρώτες του Ιουλίου, όταν και γίνονται οι πληρωμές, μισθωτοί και συνταξιούχοι αντιλαμβάνονται τις πρώτες απτές συνέπειες του τρίτου Μνημονίου. 

Τις τελευταίες ημέρες περίμενε ψυχρολουσία μπροστά στα ΑΤΜ συνταξιούχους και μισθωτούς, καθώς βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις πετσοκομμένες συντάξεις και μισθούς. 
Ολα αυτά λόγω της ταυτόχρονης αύξησης στις εισφορές και στην παρακράτηση φόρου, των μειώσεων στο ΕΚΑΣ, καθώς και το «ψαλίδι» στις επικουρικές.
Το ακόμη πιο δυσάρεστο είναι ότι οι περικοπές δεν σταματούν εδώ, αλλά οι συνταξιούχοι θα τις δουν να ξεδιπλώνονται σε όλο το εύρος τους μέσα στο επόμενο δίμηνο.

Αλαλούμ με τις συντάξεις
Ηδη τις πρώτες μειώσεις ένιωσαν στην τσέπη τους περίπου 160.000 δικαιούχοι του ΕΚΑΣ και 280.000 μερισματούχοι του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων.


Επικουρικές συντάξεις: 
Οι μειώσεις επηρεάζουν περίπου 260.000 συνταξιούχους, οι οποίοι λαμβάνουν μηνιαίες συντάξιμες αποδοχές από 1.300 ευρώ μεικτά (περίπου 1.180 καθαρά) και άνω.
Θα κυμαίνονται από 5% έως 40%, ανάλογα με το ύψος της επικουρικής σύνταξης.
Η περικοπή θα εφαρμοστεί από την πληρωμή των συντάξεων του μηνός Αυγούστου. 

Αυξημένη παρακράτηση φόρου και αύξηση της εισφοράς αλληλεγγύης. 
Οι αλλαγές έφεραν ψαλίδι σε μισθούς από 679 ευρώ και πάνω.
Μειώσεις από 1 έως 88 ευρώ θα δουν όσοι έχουν μικρές και μεσαίες αποδοχές, ενώ αντίθετα όσοι έχουν εισοδήματα από 27.000 έως 41.000 ευρώ τον χρόνο θα δουν και κάποιες μικρές… αυξήσεις!
Για μισθούς άνω των 41.000 ευρώ αυξάνεται σημαντικά η φορολογική επιβάρυνση.
Οι αυξήσεις (τα επιπλέον ποσά που καλούνται να πληρώσουν σε σχέση με το παλαιότερο σύστημα) ξεκινούν από τα 2,11 ευρώ για μηνιαία εισοδήματα 643 ευρώ (στον ιδιωτικό τομέα) και φθάνουν τα 88 ευρώ μηνιαίως για εισοδήματα των 5.000 ευρώ.
Στον δημόσιο τομέα οι αυξήσεις ξεκινούν από 1,15 ευρώ για μηνιαία εισοδήματα 725 ευρώ.



Πηγή γραφήματος : «Η Καθημερινή»


0 σχολια: