ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

18/04/2017

Εκλογικός πυρετός σε Γαλλία και Αγγλία.


Στην Γαλλία ,
Μπορεί κάποτε να τους συνέδεε πολιτική φιλία, όταν όμως έρχεται η ώρα ο υποψήφιος για τη γαλλική προεδρία Ζαν Λικ Μελανσόν δεν χαρίζεται στον Αλέξη Τσίπρα. 
Φαίνεται μάλιστα να χρησιμοποιεί το παράδειγμα του Έλληνα πρωθυπουργού μάλλον προς… αποφυγή, όταν αναφέρεται στη διαπραγμάτευση- θρίλερ του καλοκαιριού του 2015.
Ο  Μελανσόν- της ριζοσπαστικής αριστεράς- απαντά για το μέλλον της Ευρώπης, σε ερώτηση στην εφημερίδα Le Parisien, κάνοντας  αναφορά και στον Αλέξη Τσίπρα. 
«Με εμένα η γερμανική κυβέρνηση θα έχει την έκπληξη της ζωής της, θα δουν έναν Γάλλο που τους λέει όχι.
Η κα Μέρκελ είναι λογική αλλά οι Γάλλοι πρόεδροι δεν είναι. Ο κ. Σόιμπλε ξέρει πολύ καλά πως εγώ δεν είμαι Αλέξης Τσίπρας. Δεν θα με κλείσουν δεκαεπτά ώρες σε ένα γραφείο με κάποιον που με προσβάλλει. Εγώ εκπροσωπώ τη Γαλλία, οπότε θα συζητήσουμε» απαντά χαρακτηριστικά ο Ζαν Λικ Μελανσόν.

Εκλογές και στην Βρετανία,
Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι ανακοινώνει ότι επιθυμεί τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στις 8 Ιουνίου.
« Μόλις προέδρευσα μιας υπουργικής συνάντησης στην οποία αποφασίσαμε να διεξαχθουν γενικές εκλογές στις 8 Ιουνίου», δήλωσε η πρωθυπουργός της Αγγλίας. «Εάν δεν κάνουμε εκλογές τώρα ο διχασμός θα συνεχιστεί και δεν θα στεφθούν με επιτυχία οι διαπραγματεύσεις για την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Έχω μια μικρή πρόκληση. Έχετε ασκήσει κριτική, έχετε απειλήσει, αυτή είναι η στιγμή σας για να δείξετε ότι το εννοείτε, για να δείξετε ότι δεν αντιμετωπίζετε την πολιτική σαν παιχνίδι», κατέληξε στην δήλωσή της η κυρία Μέι.
Το κλίμα υπέρ το Brexit δίνουν οι Άγγλοι ψαράδες.
Στην ψαραγορά του Μπρίξχαμ σχεδόν όλοι ψήφισαν υπέρ του Brexit.
Νιώθουν ήδη δικαιωμένοι. Στην αντίπερα όχθη όμως οι Γάλλοι ψαράδες ανησυχούν για τη δική τους τύχη.


0 σχολια: