ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

18/11/2017

Η Σαλαμίνα του Χθές, ιστορική αναφορά στους εκλογείς του 1865



Στα χέρια μου, εντελώς τυχαία, έπεσαν δύο ντοκουμέντα, μια φωτογραφία πέντε φίλων που συνυπηρετούσαν στο ναυτικό το 1925 και ένας εκλογικός κατάλογος του 1865 με την υπογραφή του τότε δημάρχου Σαλαμίνας Α. Καρνέση.
Αίσθημα συγκίνησης και υπερηφάνειας με οδήγησαν στην δημοσιοποίηση τους, και γιατί να το κρύψω άλλωστε, αφού στην φωτογραφία αυτή  εμφανίζεται ο αείμνηστος πατέρας μου με τους τέσσερεις φίλους του, εκ των οποίων αργότερα οι δύο εξ αυτών έγιναν συγγενείς μου !.
1925 - Από το οικογενειακό αρχείο της οικογένειας  X. Δελημιχάλη -
Από Αριστερά είναι  Νικος Σπ. Βλάχος, ο Δημήτριος Ευσταθιου, ο Γεώργιος Δηλημιχάλης, ο Παναγής Φασουλής και Χρήστος Θεοχάρης
Σκέφτηκα λοιπόν πως αν κάποιος ξεφυλλίσει τον παρακάτω εκλογικό κατάλογο θα νοιώσει
την επιθυμία  να ανακαλύψει τις ρίζες του, τις ρίζες της δικής του οικογένειας και μέσα από αυτή την προσπάθεια  να ανακαλύψει αν πράγματι είναι απόγονος γηγενών κατοίκων ή όχι, χωρίς φυσικά αυτό να τον χαρακτηρίζει «ξένο» αν οι δικοί του πρόγονοι δεν αναφέρονται σ’ αυτή την λίστα.

Ξεφυλλίζοντας θα νοιώσει υπέροχα όταν θα ενώσει τους χαμένους κρίκους της δικής του οικογενειακής ιστορίας. 

Γιατί ψάχνοντας για τους δικούς του, όπως κι αν αυτοί έχουν καταγραφεί, θα ανακαλύψει ποιοι ήταν πράγματι αυτοί οι πρόγονοί του, κι’ αν αυτός είναι ένα δικό τους κομμάτι .

Κι ακόμα ίσως να είναι μια ευκαιρία να θυμηθούν οι παλαιοί και να μάθουν οι νεώτεροι ποιοι έζησαν και πέθαναν μερικές γενεές πριν από μας σ’ αυτό τον στον τόπο.

Γιατί έτσι τελικά να βρούμε τη θέση μας στο ιστορικό νήμα που αυτοί έχουν υφάνει, γιατί έτσι θα προσδιορίσουμε το νόημα της ύπαρξής μας.






















































Ο εκλογικός κατάλογος είναι από την ΣΥΛΟΓΗ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗ, μέσα από τα αρχεία του Ευάγγελου Τόλη, Διδάκτορα  Ιστορίας στά Γενικά Αρχεία του Κράτους.


0 σχολια: