ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

28/08/2014

Ποιοι δικαιούνται μειωμένο εισιτήριο ή δωρεάν μετακίνηση στα Μέσα Μεταφοράς της Αθήνας !

Από τη Δευτέρα 1η Σεπτεμβρίου 2014 θα τεθούν σε ισχύ οι τιμές των νέων εισιτηρίων και καρτών στις Συγκοινωνίες Αθηνών.
 Η ανανέωση των μηνιαίων καρτών για το μήνα Σεπτέμβριο θα διαρκέσει από την Πέμπτη 28 Αυγούστου έως και τη Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου.
Τα ενιαία εισιτήρια καθώς και οι κάρτες απεριορίστων διαδρομών θα ισχύουν τελικά και στο αστικό τμήμα του Προαστιακού,
αφού ο ΟΑΣΑ και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ συμφώνησαν για τη συνέχιση της συνεργασίας τους, τουλάχιστον μέχρι την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Οι παρακάτω κατηγορίες επιβατών στα Μέσα Μεταφοράς εποπτείας του ΟΑΣΑ (Λεωφορεία, Τρόλεϊ, Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ) δικαιούνται μετακίνηση με μειωμένο εισιτήριο ή μειωμένη μηνιαία κάρτα. Υπενθυμίζεται πως οι δικαιούχοι κατά την μετακίνησή τους, πρέπει να φέρουν τα αντίστοιχα δικαιολογητικά που αποδεικνύουν την ιδιότητά τους.
  • Άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών, με επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας.
  • Παιδιά ηλικίας 7 έως 12 ετών.
  • Νέοι 13 έως 18 ετών, με επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας.
  • Μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με επίδειξη μαθητικού δελτίου του  ΟΑΣΑ.
  • Φοιτητές – σπουδαστές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί με επίδειξη φοιτητικού δελτίου (πάσο) ΟΑΣΑ. ΔΕΝ δικαιούνται μειωμένο κόμιστρο όσοι φοιτούν σε ιδιωτικά πανεπιστήμια – κολέγια και στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.
  • Σπουδαστές δημοσίων και ιδιωτικών -νομίμων- Ι.Ε.Κ. και Ε.Ε.Σ. έως 22 ετών, με επίδειξη ταυτότητας και πάσο του δελτίου ειδικού εισιτηρίου του ΟΑΣΑ.
  • Φοιτητές σχολών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και Πανεπιστημίων του εξωτερικού, έως 25 ετών, με επίδειξη φοιτητικής ταυτότητας «Student Card – University ID» και Διαβατηρίου ή Ταυτότητας
  • Πολύτεκνοι γονείς και μέλη των οικογενειών τους, με επίδειξη θεωρημένου Βιβλιαρίου Πολυτέκνων. ΔΕΝ δικαιούνται μειωμένο κόμιστρο οι τρίτεκνοι και οι οικογένειές τους.
Όσον αφορά τους ανέργους, έχει ανακοινωθεί η πρόθεση να συμπεριληφθούν στους δικαιούχους μειωμένου κομίστρου, οι σχετικές συζητήσεις ωστόσο ανάμεσα στο Υπουργείο Υποδομών και στο Υπουργείο Εργασίας δεν έφεραν αποτέλεσμα και τα σχέδια εγκαταλήφθηκαν.


0 σχολια: