Ας βάλουμε λοιπόν τα πράγματα στη σωστή τους θέση.
Οι δύο βασικές έννοιες αξιολόγησης ήταν , η αποδοτικότητα των πόρων και η συμμόρφωση του δήμου με το κανονιστικό πλαίσιο.
Ο Δείκτης αποτελείτο από 5 βασικές κατηγορίες και 109 επιμέρους
δείκτες που αξιολογούσαν:
1. Την οργάνωση και τη διακυβέρνηση, δηλαδή, το κατά πόσο ο δήμος δρα βάσει ενός συγκεκριμένου επιχειρησιακού πλάνου, με στοχοθεσία, διαφάνεια και λογοδοσία. Στην κατηγορία αυτή ο Δήμος έλαβε 48,48 %.
2. Την οικονομική διαχείριση, δηλαδή, την αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων, στοχεύοντας στις επενδύσεις για βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, με την μικρότερη δυνατή επιβάρυνση του πολίτη. Στην κατηγορία αυτή ο Δήμος έλαβε 66,61%.
3. Τις υπηρεσίες,
δηλαδή, το εύρος υπηρεσιών που προσφέρει ο δήμος σε νέους, παιδιά,
ηλικιωμένους, ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, τις υπηρεσίες πολιτισμού, άθλησης και
εκπαίδευσης. Στην κατηγορία αυτή ο Δήμος έλαβε 27,40%.
4. Τη βιωσιμότητα, δηλαδή, το κατά πόσο ο δήμος ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις για απορρίμματα, ανακύκλωση και πράσινη ανάπτυξη. Στην κατηγορία αυτή ο Δήμος έλαβε 21,66%, και τέλος
5. Την πολιτική προστασία: τον βαθμό ετοιμότητας του δήμου για επέμβαση σε περιπτώσεις ανάγκης. Στην κατηγορία αυτή ο Δήμος έλαβε 41,67%.
Εάν δεν είστε έμπειρος αναλυτής μιας μελέτης, δεν υπάρχει εμπειρικός κανόνας που μπορεί να σε βοηθήσει να διακρίνεις τις χρήσιμες και τις παραπλανητικές πληροφορίες από τους πολλούς τρόπους με τους οποίους τα δελτία τύπου μπορούν να σε μπερδέψουν ή να σε εξαπατήσουν.
Συμπέρασμα:
Μπορεί μεν ο Δήμος Σαλαμίνας να πήρε την μεγαλύτερη βαθμολογία μεταξύ των 27 δήμων της κατηγορίας « Ε_ Μεγάλοι και μεσαίοι νησιωτικοί δήμοι », όμως, στην συνολική κατάταξη, στο σύνολο των 78 από τους 332 δήμους πού απάντησαν στις ερωτήσεις της έρευνας, ο Δήμος Σαλαμίνας πήρε την 56η θέση με 41.21%.
Θα το καταλάβεις αν διαβάσεις με προσοχή ολόκληρη την έρευνα.
Καλή νέα Χρονιά και με λιγότερα ψέματα !
0 σχολια:
Δημοσίευση σχολίου