ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

14/11/2015

"Έρχονται" τα θεματικά πάρκα στο ιστορικό «Νησί των τρελών» στη Σαλαμίνα.

Με τίτλο  « Νέα φιλέτα στο ΤΑΙΠΕΔ , ΜΙΚΡΟΛΙΜΑΝΟ ΚΑΙ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ» από τις 5 Δεκεμβρίου  του 2013, με αφορμή της απόφασης της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων είχαμε πληροφορήσει  τους φίλους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας  σχετικά με την παραχώρηση  της νησίδας του Αγ. Γεωργίου στο ΤΑΙΠΕΔ.

Ένα μήνα μετά, η  «iefimerida.gr», σε άρθρο της και με τον υποτιμητικό τίτλο το  «νησί των τρελών» στις 18|01|2014, (βλ.ΕΔΩ) με αφορμή την παραπάνω παραχώρηση, περιγράφει την βαριά του ιστορία ως μυστηριώδους νησίδας  μεταξύ Περάματος και Σαλαμίνας σε εκείνους τους κατοίκους   του απώτατου άκρου του λιμανιού του Πειραιά, του Περάματος, όπως και σε εκείνους της Σαλαμίνας, ως «νησί των τρελών», μίας  νησίδας  γης με αρκετό πράσινο και μερικά διάσπαρτα ερειπωμένα κτίρια του 19ου αιώνα χωρίς πόρτες και παράθυρα, που σαν φάντασμα απλώνεται σιωπηλά στο μέσον της πολυσύχναστης ακτοπλοϊκής γραμμής που συνδέει το Πέραμα με τη Σαλαμίνα.

και παρά τα όσα παραπάνω λέγονται ή γράφονται, η τοπική εφημερίδα του Πειραιά «Piraeus Press» με το Δημοσίευμα της 17ης Οκτωβρίου 2015, (βλ.ΕΔΩ) μας γνωστοποιεί την πρόταση ιδρύματος υπό την επωνυμία « ΔΙΕΘEΣ  ΙΔΡΥΜΑ  ΣΑΛΑΜΙΣ »  (!!!!!) για την δημιουργία θεματικών πάρκων στο νησί. 

Είναι να μην αναρωτιέται κανείς ....... 
Το νησί των τρελών» είναι μόνο το νησάκι του Αγ. Γεωργίου ????
 
υ.γ. 
  •  Εικόνες του Αγ. Γεωργίου σε  Flickr Flash-play    ΕΔΩ
  • Η μαρτυρία του Karl Krumbacher  Μια λεπτομερή περιγραφή του νησιού - αλλά και των αρχαιοτήτων που υπήρχαν εκεί - μας δίδει ο μεγάλος Γερμανός ιστορικός και βυζαντινολόγος Karl Krumbacher (1856-1909), 
  • Η μαρτυρία του Charles Edouard Jeanneret, ο οποίος έγινε ευρύτατα γνωστός μεταγενέστερα με το ψευδώνυμο "Le Corbusier", μας  καταγράφει τις άκρως ενδιαφέρουσες εντυπώσεις του από τον "εγκλεισμό" του στο νησάκι του Αγίου Γεωργίου, κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα το έτος 1911: " [...]


0 σχολια: