ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

09/12/2017

Για πρώτη φορά, ο έλεγχος του « (πόθεν) έσχες» και των Δημάρχων για το οικονομικό έτος 2016 (χρήση 2015).

Οι Δηλώσεις Περιουσιακής Κατάστασης αναρτώνται στον διαδικτυακό τόπο της Βουλής (ΕΔΩ)  και θα παραμείνουν αναρτημένες για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η θητεία των υπόχρεων, πλέον τριών ετών από τη λήξη αυτής (παρ. 3 του άρθρου 2 του Ν. 3213/2003, ως ισχύει).


Με «σκιές» οι οποίες εντοπίζονται σε σοβαρά κενά ως προς την πλήρη ενημέρωση, με την επίσημη παραδοχή ότι υπήρξαν προβλήματα στη χρήση της νέας ηλεκτρονικής εφαρμογής, καθώς και με την απλή επισήμανση πως ο έλεγχος δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί από τους Ορκωτούς Λογιστές, δημοσιοποιήθηκαν από την αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες) του πολιτικού προσωπικού για το έτος 2016 – δηλαδή χρήσης 2015.

Από τα σοβαρότερα κενά είναι εκείνο το οποίο αφορά στην αρχική μη δημοσιοποίηση όσων παραβίασαν το νόμο, πρόκειται για εννέα υπόχρεους οι οποίοι σύμφωνα με την ανακοίνωση που υπογράφει η Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου  «δεν υπέβαλαν Δήλωση», ως όφειλαν.

Για όσους  δεν υπέβαλαν  την  απαιτούμενη Δήλωση,  η Επιτροπή θα διαβιβάσει το σχετικό φάκελο στον κ. Εισαγγελέα για τη διάπραξη του  αδικήματος της μη υποβολής Δ.Π.Κ. κατ' άρθρα 6 και 10 του Ν. 3213/2003, ως ισχύει.

Για πρώτη φορά, στην αρμοδιότητα της Επιτροπής εμπίπτει  ο έλεγχος μιας νέας κατηγορίας υπόχρεων, αυτής των Δημάρχων και Περιφερειαρχών.

Και για τους ενδιαφερόμενους για τα του οίκου μας, το πόθεν έσχες της Δημάρχου Σαλαμίνας Κας Ισιδώρας Νάννου (download pdf). Εδώ


0 σχολια: