ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

29/03/2019

Συγκροτούνται Επιτροπές Ελέγχου Δαπανών και Εκλογικών Παραβάσεων για τις Δημοτικές και Περιφερειακές για τις Εκλογές Μαΐου 2019.

0 σχολια
Σύμφωνα με το υπ' αρ. 14737/28-2-2019 έγγραφο (ΕΔΩ) του Υπουργείου Εσωτερικών προς τους Συντονιστές των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, ενημερώνονται οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι των Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών του Μαΐου 2019 ότι, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 17 του Ν. 4242/2014 “Ενιαίος Φορέας Εξωστρέφειας και άλλες διατάξεις” (Α' 50) σε συνδυασμό με την παρ. 2 στοιχεία α του άρθρου 12 του Ν. 3870/2010 (Α' 138), συγκροτούνται με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Επιτροπές Ελέγχου Δαπανών και Εκλογικών Παραβάσεων στις έδρες των οικείων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων.


20/03/2019

Εαρινή Ισημερία.....Η Άνοιξη στο Γραφείο Ύδρευσης του Δήμου Σαλαμίνας.

0 σχολια
Η φετινή Εαρινή Ισημερία και η αρχή της Άνοιξης για το ταλαίπωρο νησί μας , δεν συμπίπτει με το σπάνιο  όσο και εντυπωσιακό αστρονομικό φαινόμενο της υπερ-πανσέληνου  αλλά με αυτό που απρόσμενα σημειώθηκε σήμερα, καθώς παρέλαβα  μια επιστολή από το τμήμα εσόδων του Δήμου Σαλαμίνας  με τον λογαριασμού ύδρευσης του ακινήτου μου.

Μάλιστα αγαπητοί μου, φέτος βρίσκεται σε εξέλιξη το όχι και τόσο σπάνιο φαινόμενο, της υπερ-εξυπηρέτησης  της υπηρεσίας  ύδρευσης του Δήμου Σαλαμίνας.

Φαινόμενο πρώτο,


19/03/2019

Αν στις επερχόμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές ακολουθηθεί η διαδικασία της συναλλαγής με αντίκρισμα την «καρέκλα», τότε Φασκελο-κουκούλωστα !

0 σχολια
Κατά καιρούς έχουμε αντιμετωπίσει περίεργες περιπτώσεις συναλλαγών στα διάφορα επίπεδα άσκησης της πολιτικής/δημοτικής εξουσίας.

Η εφαρμογή της απλής αναλογικής  με τον νέο νόμο για την αυτοδιοίκηση, τον γνωστό πλέον με το όνομα «Κλεισθένης» ( Το ΦΕΚ του νέου εκλογικού νόμου 4555/2018 ---- ΕΔΩ ), φέρνει αναταράξεις στις μέχρι σήμερα γνωστές εκλογικές διαδικασίες για την δημοτική και την περιφερειακή αυτοδιοίκηση.
Στην αυτοδιοικητική πρακτική, φρονώ ότι  η απλή αναλογική, θα φέρει τριγμούς στην αυτοδυναμία και θα οδηγήσει με ακρίβεια στην


18/03/2019

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2019 - Οδηγίες για την υποβολη αίτησης των Ελλήνων εκλογέων κατοίκων Ε.Ε. για την συμμετοχή τους στις Ευρωεκλογες 2019.

0 σχολια
Στο παρόν περιγράφονται τα βήματα για την ορθή συμπλήρωση και υποβολή της αίτησης των Ελλήνων Εκλογέων Κατοίκων Ε.Ε., με σκοπό τη συμμετοχή τους στιςΕυρωεκλογές 2019 στον τόπο κατοικίας τους.

Η αναζήτηση γίνεται μέσα από τη σελίδα του ΥΠ.ΕΣ. (διεύθυνση www.ypes.gr ) στο διαδίκτυο.
http://www.ypes.gr/epe2019/Greeks_in_EU_2019.pdf
Εναλλακτικά  Ενεργοποιείστε με ένα κλικ το εικονίδιο (με ετικέτα Αίτηση Έλληνα εκλογέα κατοίκου Ε.Ε.)

για να εμφανιστεί η οθόνη αναζήτησης.


10/03/2019

Πρόσκληση Γιάννη Τσαβαρή για on camera δημοκρατική-προγραμματική αντιπαράθεση !

0 σχολια
To debate Κε ανθυποψήφιε, είναι ένας αγώνας επιχειρημάτων και πειθούς γύρω από ένα η περισσότερα αμφιλεγόμενα συγκεκριμένα ζητήματα.

Σίγουρα το debate βοηθά στην ενίσχυση της κοινωνίας των πολιτών και της δημοκρατίας μας, καθώς δίνει στους δημότες τα εφόδια να εντοπίζουν και να απορρίπτουν το λαϊκισμό, τη δημαγωγία και τη μισαλλοδοξία αφού επιτρέπει την εξέταση θεμάτων και παροτρύνει την κριτική προσέγγιση των πολιτικών θέσεων όλου του τοπικού πολιτικού φάσματος.
Οι  συμμετέχοντες αναπτύσσουν την επιχειρηματολογία τους, αντικρούοντας τα επιχειρήματα των αντιπάλων σε ολιγόλεπτους λόγους.  


07/03/2019

Η Απάντηση μας στην ανοικτή επιστολή για « Ευ αγωνίζεσθαι » που μας έστειλε για δημοσίευση ο Κος Δ. Ελευσινιώτης.

0 σχολια

Κε. Ελευσινιώτη,

Το κάλεσμα σας για « ευ αγωνίζεσθαι », τι σχέση έχει με τα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα της Σαλαμίνας;

Το « Ευ αγωνίζεσθαι » είναι Σύμβολο ζωής, Σύστημα αξιών, Τρόπος σκέψης, Στάση ζωής, σημαίνει να έχεις εκπαιδευτεί να παίζεις δίκαια, να παίζεις καθαρά, να είσαι σταθερός, να προσέχεις τους πειρασμούς, να έχεις σεβασμό στην άποψη του άλλου, σεβασμό στην δημοκρατική διαδικασία, στους συναγωνιστές και στους αντιπάλους σου , κυρίως όμως σεβασμό στους δημότες και στο περιβάλλον.

Πρός τι λοιπόν η « Ανοικτή επιστολή » ;


06/03/2019

Καθαρά Δευτέρα, Η διατροφική αξία των θαλασσινών και τα σημαντικά οφέλη για την υγεία

0 σχολια
Ημέρες νηστείας και τα θαλασσινά παραμένουν στο επίκεντρο για όσους νηστεύουν, αφού τα μαλάκια δεν έχουν αίμα και θεωρούνται τρόφιμα που μπορεί κανείς να καταναλώσει.
Δεν είναι, λίγοι, όμως, αυτοί που τα… κατηγορούν ότι αυξάνουν τη χοληστερίνη.
Τι ακριβώς ισχύει;

Καλαμάρια, χταπόδι, σουπιές, γαρίδες και διάφορα οστρακοειδή αποτελούν επιλογές που συνηθίζουμε να καταναλώνουμε κατά τη διάρκεια της Καθαράς Δευτέρας ή των διακοπών, με μεγαλύτερη ή μικρότερη συχνότητα.

Αρχικά, τα θαλασσινά ανήκουν στις πηγές πρωτεΐνης που ταυτόχρονα διαθέτουν χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, και ειδικότερα κορεσμένα, γεγονός που τα καθιστά πιο υγιεινή