ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

29/03/2019

Συγκροτούνται Επιτροπές Ελέγχου Δαπανών και Εκλογικών Παραβάσεων για τις Δημοτικές και Περιφερειακές για τις Εκλογές Μαΐου 2019.

Σύμφωνα με το υπ' αρ. 14737/28-2-2019 έγγραφο (ΕΔΩ) του Υπουργείου Εσωτερικών προς τους Συντονιστές των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, ενημερώνονται οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι των Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών του Μαΐου 2019 ότι, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 17 του Ν. 4242/2014 “Ενιαίος Φορέας Εξωστρέφειας και άλλες διατάξεις” (Α' 50) σε συνδυασμό με την παρ. 2 στοιχεία α του άρθρου 12 του Ν. 3870/2010 (Α' 138), συγκροτούνται με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Επιτροπές Ελέγχου Δαπανών και Εκλογικών Παραβάσεων στις έδρες των οικείων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων.


Έργο της Επιτροπής είναι η ορθή και πιστή εφαρμογή των διατάξεων του Νόμου και των σχετικών κανονιστικών πράξεων που αφορούν στους όρους διεξαγωγής του προεκλογικού αγώνα, ήτοι στον έλεγχο των εγγράφων και επώνυμων καταγγελιών σχετικά με την προεκλογική προβολή των συνδυασμών και των υποψηφίων και στον έλεγχο των οικονομικών των συνδυασμών και των υποψηφίων.

Η εφαρμογή του νόμου είναι υποχρεωτική για όλους τους συνδυασμούς και υποψηφίους που συμμετέχουν όλων των Περιφερειών και για τους Δήμους με πληθυσμό άνω των 10.000 κατοίκων.

Το σύνολο των στοιχείων που δημοσιοποιούν οι συνδυασμοί και οι υποψήφιοι θα είναι διαθέσιμα στο ευρύ κοινό μέσω δικτυακού τόπου.

Έκει θα μπορείτε να αναζητήσετε οποιοδήποτε συνδυασμό ή υποψήφιο για οποιαδήποτε Περιφέρεια ή Δήμο από την επιλογή Έσοδα/Δαπάνες Υποψηφίων.

Τα στοιχεία θα ενημερώνονται σταδιακά, όπως θα καταχωρούνται από τους συνδυασμούς.

Η καταχώρηση θα γίνεται με ευθύνη του διαχειριστή του κάθε συνδυασμού.


0 σχολια: