ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

12/12/2020

« Αντιεμβολιαστικό κίνημα ».... ζούμε σε μια εποχή ξέφρενου παραλογισμού ?

Το νέο φρούτο της εποχής, αποκαλείται « αντιεμβολιαστικό κίνημα ».
Ο πόλεμος κατά του εμβολιασμού έχει γίνει εμονή σε ένα μικρο ποσοστό συνανθρώπων μας. 

Το σαίνι
Το αντιεμβολιαστικό κίνημα υποστηρίζει ότι η πλειοψηφία δεν πρέπει να προβαίνει σε πράξεις που θίγουν τη μειοψηφία. 
Κι΄αυτό είναι σωστό και δίκαιο.
Τι γίνεται, όμως, όταν συμβαίνει το αντίθετο; 
Όταν η μειοψηφία προβαίνει σε ενέργειες που προσβάλουν την πλειοψηφία και μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις, βάναυσα; 

Η λογική στις περπτώσεις αυτές έχει πάει περίπατο. 
Το θέμα έλλειψης κοινής λογικής δεν περιορίζεται μόνο στα απλά πράγματα της καθημερινότητας αλλά στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα. 
Κι εδώ η κοινή λογική πέρα βόσκει! 

Ο εμβολιασμός σαν ιατρική πράξη έχει σώσει περισσότερους ανθρώπους από οποιαδήποτε άλλη θεραπεία της Ιατρικής. Τα στοιχεία και οι επιστημονικές αποδείξεις είναι ατράνταχτα. 

Το πρώτο εμβόλιο που αναφέρεται στην Ιστορία της Ιατρικής είναι το εμβόλιο εναντίον της Ευλογιάς, η χορήγηση του σε παγκόσμια βάση άρχισε το 1956 μετά από απόφαση της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας και είχε σκοπό τον περιορισμό και την εξαφάνιση της νόσου. 
Η ιστορία του εμβολίου αυτού τελειώνει το 1980 με τη πλήρη εξάλειψη της Ευλογιάς σε όλο το κόσμο.

Έκτοτε ακολούθησαν τα εμβόλια εναντίον της Λύσσας, της Πανώλης,της διφθεριτιδας, του κοκκύτη, της φυματίωση,του τέτανου, της γρίππης, του κίτρινου πυρετού, της πολιομυελίτιδας, της ιλαράς, της ερυθράς, της παρωτιτίτιδας, της ηπατίτιδας α & β, του πνευμονιόκοκκου, του μηνιγγοκόκκου, την ανεμευλογιάς κ.α. και τελευταίως για τα κρούσματα πνευμονίας, 42 εμβόλια βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε διάφορα στάδια εξέλιξης. 
Με βάση το διάστημα παρακολούθησης και τον αριθμό των εθελοντών, δεν προκύπτει προβληματισμός ως προς την ασφάλεια του εμβολίου.[Επιστημονική δημοσίευση…. ΕΔΩ

Η χρησιμότητα του εμβολιασμού ειναι πέραν πάσης λογικής αμβιβολίας, όμως για πολλούς η λογική είναι εντελώς άγνωστη παρότι αποτελεί το πιο ισχυρό όπλο στο οπλοστάσιο της προόδου και διστυχώς ... η κοινή λογική είναι  το ζητούμενο.  


0 σχολια: