ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

24/09/2014

Απαλλακτικό βούλευμα για την υπόθεση της ΔΕΠΑΣ(αλαμίνας).

Βούλευμα

Ο λόγος, που θεώρησα σκόπιμο, να διευκρινιστεί αυτός ο όρος είναι η πληροφορία για απαλλακτικό βούλευμα της Εισαγγελίας Πειραιά, σχετικά με υπόθεση της ΔΕΠΑ Σαλαμίνας!!
Το βούλευμα είναι μία δικαστική κρίση, αλλά όχι δικαστική απόφαση.
Βουλεύματα εκδίδονται μόνον στις ποινικές διαδικασίες και μόνον στα πλαίσια της ανάκρισης και γενικά στο προπαρασκευαστικό στάδιο της ποινικής Δίκης.

Η ανάκριση τελειώνει πάντα με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών (ή Εφετών σε σοβαρές υποθέσεις).

Κάθε φορά που ανακύπτει κάποιο ζήτημα με βάση το υλικό που έχει συγκεντρωθεί, το δικαστικό Συμβούλιο αποφαίνεται για το κατά πόσον θα πρέπει ο κατηγορούμενος να παραπεμφθεί σε Δίκη ή όχι, οπότε μιλάμε για παραπεμπτικό ή απαλλακτικό βούλευμα, αντίστοιχα. 
Το βούλευμα αφορά ποινικές υποθέσεις που διεκπεραιώνονται χωρίς να φτάσουν στο ακροατήριο.
Βούλευμα χρειάζεται για όλα τα σοβαρά αδικήματα, όπως είναι τα κακουργήματα και εκείνα για τα οποία προβλέπεται προφυλάκιση του κατηγορουμένου.
Το βούλευμα εκδίδεται μετά από πρόταση του εισαγγελέα η οποία δεν είναι υποχρεωτική για το συμβούλιο, όπως άλλωστε κάθε εισαγγελική πρόταση προς το δικαστήριο.
Τα βουλεύματα με τα οποία γίνεται παραπομπή του κατηγορουμένου στο αρμόδιο δικαστήριο ονομάζονται παραπεμπτικά.
Υπάρχουν όμως και τα απαλλακτικά βουλεύματα που τερματίζουν μία υπόθεση, γιατί δεν υπάρχουν ενδείξεις ή επειδή οι υπάρχουσες ενδείξεις δεν είναι αποχρώσες.
Στην περίπτωση αυτή αποφαίνονται ότι δεν πρέπει να υπάρξει κατηγορία κατά του κατηγορούμενου για την πράξη για την οποία διώκεται.


1 σχολια:

Anonymous said... Best Blogger Tips

Ο ΜΗΝΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΑΠΙΟΥ ΒΑΓ.ΤΟΝ ΝΑΝΝΟ ΔΗΜ.ΤΗΝ ΜΠΙΝΙΑΡΗ ΕΙΡ.ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΝ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΕ ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΩΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ. ΣΑΝ ΑΝΔΡΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΦΟΥΣΤΑΝΙΑ.