ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

09/03/2015

Ηλιακό αεροπλάνο ξεκίνησε το γύρο του κόσμου χωρίς καύσιμα

Με στόχο την προώθηση των καθαρών πηγών ενέργειας, και να γράψει ιστορία επιχειρεί το ηλιακό αεροπλάνο «Solar Impulse 2» που ξεκίνησε το ταξίδι του από το διεθνές αεροδρόμιο του Αμπού Ντάμπι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα,


Να κάνει το γύρο του κόσμου χωρίς να χρησιμοποιήσει καύσιμα  απογειώθηκε στις 7:12 τοπική ώρα ( 5:12 ώρα Ελλάδας) από το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, για το πρώτο εγχείρημα να κάνει τον γύρο του κόσμου χωρίς ούτε μια σταγόνα καυσίμου, το ηλιακό μονοθέσιο αεροπλάνο με πιλότο τον Ελβετό Αντρέ Μπόρσχμπεργκ,

Το ηλιακό αεροσκάφος με την απογείωσή του κατευθύνθηκε προς το Μουσκάτ, πρωτεύουσα του Ομάν, όπου αναμένεται να προσγειωθεί προς το τέλος της ημέρας.
Επόμενος σταθμός θα είναι η Ινδία. Κατά τους επόμενους πέντε μήνες, θα περάσει από ήπειρο σε ήπειρο, διασχίζοντας τόσο τον Ειρηνικό όσο και τον Ατλαντικό Ωκεανό.
Σε κάποια στάση της πολύμηνης διαδρομής τον πρώτο πιλότο Αντρέ Μπόρσχμπεργκ, θα διαδεχτεί ο επίσης Ελβετός πιλότος Μπέρτραντ Πικάρ.
Το ηλιακό αεροσκάφος θα κάνει διάφορες στάσεις στη διαδρομή του για να «ξεκουραστεί» και να γίνει η απαραίτητη συντήρηση, καθώς επίσης για να διαδώσει το μήνυμα της εκστρατείας για καθαρές τεχνολογίες.
Το μοντέλο Solar Impulse-2 λαμβάνει ισχύ από 17.000 ηλιακά κύτταρα που ευθυγραμμίζονται στην κορυφή των γιγαντιαίων φτερών του. ενώ ενεργειακές μπαταρίες λιθίου, θα χρησιμοποιηθούν ως συλλέκτες ενέργειας για τις ώρες της νυχτερινής πτήσης.
Οι μπαταρίες θα παίξουν καθοριστικό ρόλο όταν το ηλιακό αεροσκάφος εξ αιτίας της αργής ταχύτητας του θα πρέπει να διασχίσει τον Ειρηνικό και τον Ατλαντικό μέσα στο σκοτάδι χωρίς επιλογή στάσης.
Το αεροσκάφος έχει άνοιγμα φτερών 72 μέτρα, που είναι μεγαλύτερο από ότι ένα τζάμπο τζετ 747. Παρόλα αυτά ζυγίζει μόνο 2,3 τόνους.
Το μικρό βάρος του είναι ένα κρίσιμο δεδομένο για την επιτυχία του εγχειρήματος.


1 σχολια:

Anonymous said... Best Blogger Tips

Στην 9η Τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας στο τρίτο θέμα ;Μεταφορά της δημοτικής κοινότητας στο Παλαιό σχολείο Αιαντείου.(εισηγητής Μητρόπουλος Γεώργιος) Ένα αίτημα μας και επί προηγούμενης θητείας σαν Κοινοτικοί Σύμβουλοι Αιαντείου και το οποίο δεν υλοποιήθηκε. Μετά από προεκλογική δέσμευση της Δημάρχου όταν θα βγει Δήμαρχος γραμμένη και στο πρόγραμμα της. Ερχόμαστε στην
Απόφαση 40/12-11-2014 ένα δείγμα ότι αρχίζουμε να υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας.Ότι θα γίνει στα πλαίσια του νοικοκυρέματος του Δήμου Παρ ΄ότι η Πρόεδρος είχε το ίδιο προεκλογικό βιβλιαράκι ,σε απάντηση στον κ. Μητρόπουλο Γεώργιο ότι δεν υπάρχουν χρήματα,για να επισκευαστεί το σχολείο ψηφίσαν την πρόταση του συμβούλου κ. Σοφρά ,κ. Γαλανάκη Μαρίνου άκουσον άκουσον κατασκευή καινούργιου κτηρίου για την Δημοτική Κοινότητα Αιαντείου σε ιδιόκτητο οικόπεδο του Δήμου.και το παλαιό σχολείο να χρησιμοποιηθεί για διάφορες υπηρεσίες .Δεν είχαν ελάχιστα χρήματα για να επισκευάσουν το ήδη υπάρχον κτήριο προεκλογικής δέσμευσης. Να φανεί ότι κάτι άρχισε να γίνεται στο χωριό μας
και θα αγοράζαμε ιδιόκτητο οικόπεδο για κατ/ή νέου κτηρίου.
Απόφαση 41/2014 Ενοικιαζόμενες αποθήκες στη δημοτική κοινότητα(Εισηγητής Ο κ.Μητρόπουλος Γεώργιος).
Αποφασίζουν ομόφωνα::: να ξενοικιαστούν οι αποθήκες.

Ερχόμαστε σήμερα επτά μήνες αφού έχει αναλάβει η νέα Δημοτική αρχή .Βλέποντας εδώ και δυο βδομάδες πως άρχισε και βάφεται το εξωτερικό μέρος του Δημαρχιακού Κτηρίου.,εγώ δεν θα ρωτήσω ποίοι είναι αυτοί που το βάφουν και πως θα πληρωθούν.;;;Και ακούσω αυτές τις απαντήσεις που δόθηκαν στην Οικονομική προχθές. Εγώ θα σταθώ ότι ήταν πιο επείγων να γίνει αυτή η συγκεκριμένη εργασία στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ όχι ότι δεν έχει ανάγκη και το Δημαρχείο.την συντήρηση του Αλλά περίμενα να έστελνε όλους αυτούς τους εργάτες είτε λέγονται εθελοντές είτε λέγονται κοινωφελών εργασιών.είτε εργάτες του Δήμου, να έρθουν στο Αιάντειο να αρχίσουν εργασίες για την επισκευή του Δημοτικού παλαιού σχολείου ,ώστε να μεταφερθεί η ΚΟΙΝΌΤΗΤΑ να αρχίσουμε να γλιτώνουμε το ενοίκιο (550ευρω) Μη σας πω ότι αυτό έπρεπε να είχε γίνει από τότε που μας έβαψαν τα εσωτερικά του Δημαρχιακού Κτηρίου, ( Που ήταν κάποια δωρεά όπως είχε ακουστεί από κάποιους) .Και σημειωτέον ότι βάφτηκε και η ήδη ΚΟΙΝΌΤΗΤΑ πριν μπει η ΝΈΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ.(Που πάλι ήταν δωρεά όπως είχαν πει σε ερώτηση μου όταν το είδα ,διότι πίστευα και εγώ ότι άμεσα θα φεύγαμε)Αυτό είναι το νοικοκύρεμα,;;Και δεν νομίζω ότι οι αποθήκες ξενοικιάστηκαν ( 475,55 ευρώ) Υπάρχουν δύο δεξαμενές που μπορούμε να της κάνουμε αποθήκες. Αν και οι συγκεκριμένες αποθήκες από ότι άκουσα από τον κύριο Μητρόπουλο ο οποίος είχε πάει και είχε δει ο ίδιος από κοντά.Έχουν η μία σπασμένες καρέκλες της Δημοτικής Πλάζ,και η άλλη μία κούκλα πλαστική ,και τα παραβάν των ψήφων.
Άλλη μία πρόταση για έσοδα στο Δήμο μας,και έχουμε και συνέχεια!!!

Μητροπουλος Γεωργιος Δημητριαδου Μαρια