ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

13/07/2015

Σκληρή συμφωνία, αλλά συμφωνία- Το κείμενο της συμφωνίας στην Αγγλική και Ελληνική γλώσσα.

Η λίστα με τα προαπαιτούμενα μέτρα που θα πρέπει να ψηφίσει η ελληνική βουλή έως και τις 15 Ιουλίου αναφέρεται στο κείμενο της συμφωνίας που έδωσε τη Δευτέρα στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπής, μετά από 17 ώρες σκληρών διαβουλεύσεων.

Στο κείμενο τονίζεται ότι για την ανάγκη αποκατάστασης της εμπιστοσύνης με την Ελλάδα η Σύνοδος Κορυφής χαιρετίζει τις δεσμεύσεις της να νομοθετήσει χωρίς καθυστέρηση μια πρώτη δέσμη μέτρων.

Συγκεκριμένα έως τις 15 Ιουλίου θα πρέπει να έχουν ψηφιστεί:
-Εξορθολογισμός του συστήματος ΦΠΑ και διεύρυνση της φορολογικής βάσης με αύξηση των εσόδων
- Αμεσα μέτρα για τη βελτίωση της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας του συνταξιοδοτικού συστήματος, ως μέρος ενός ολοκληρωμένου προγράμματος μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος
-Διασφάλιση της πλήρους νομικής ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ
-Πλήρη εφαρμογή των σχετικών διατάξεων της Συνθήκης για τη Σταθερότητα, τον Συντονισμό και τη διακυβέρνηση στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση, ιδίως μέσω του Δημοσιονομικού Συμβουλίου που θα τεθεί σε λειτουργία πριν από την οριστικοποίηση του Μνημονίου Συνεργασίας (MoU) και την εισαγωγή οιονεί αυτόματης περικοπής δαπανών σε περίπτωση απόκλισης από τους φιλόδοξους στόχους του πρωτογενούς πλεονάσματος μετά από έγκριση του Δημοσιονομικού Συμβουλίου και υπό την προηγούμενη έγκριση των Θεσμών.

Εως τις 22 Ιουλίου η ελληνική βουλή θα πρέπει να προχωρήσει στην:
-Υιοθέτηση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, η οποία είναι μια πολύ σημαντική αναθεώρηση των διαδικασιών και ρυθμίσεων για το σύστημα αστικής δικαιοσύνης και μπορεί να επιταχύνει σημαντικά τη δικαστική διαδικασία και τη μείωση του κόστους.
-Η μεταφορά του BRRD  με την βοήθεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Αμέσως, και μόνο μετά τη νομική υλοποίηση των πρώτων τεσσάρων προαναφερθέντων μέτρων και την έγκριση όλων των δεσμεύσεων που περιλαμβάνονται σε αυτό το έγγραφο από την ελληνική Βουλή, και μετά την επαλήθευση από τους Θεσμούς και το Eurogroup, θα μπορέσει να ληφθεί μια απόφαση που θα αναθέτει στους Θεσμούς να διαπραγματευτούν ένα Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU).

Η απόφαση θα ληφθεί με την προϋπόθεση ότι οι εθνικές διαδικασίες θα έχουν ολοκληρωθεί και εφόσον τηρούνται οι προϋποθέσεις του άρθρου 13 της Συνθήκης για τον ESM και οι προϋποθέσεις, βάσει της αξιολόγησης που αναφέρεται στο άρθρο 13.1.

Διαβάστε  όλο το κείμενο της Συμφωνίας 
ΕΔΩ για τους Αγγλομαθείς και  ΕΔΩ στην Ελληνική γλώσσα.




0 σχολια: