20 Ιουλίου 2016

Πολιτικορύπανση στο νησί μας ..... ένθεν κακείθεν !!!


Πολιτικές ρυπάνσεις στην Σαλαμίνα
(Α)        Ανεκπλήρωτες προσδοκίες η πολιτική μου εξόντωση
Χτες στην αίθουσα του Α’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιά διεξήχθη η «πολύκροτη», πολυσυζητημένη και πολυαναμενόμενη δίκη, από την οποία οι «άσπονδοι φίλοι» μου, προσδοκούσαν τη πολιτική μου εξόντωση. Μη έχοντας επιχειρήματα και
διακατεχόμενοι από αρρωστημένη δικομανία, εμπάθεια και δικοφιλία, έχουν επιδοθεί, κατά τον γνώριμο και προσφιλή τους τρόπο, στην υποβολή σωρείας καταγγελιών και μηνύσεων σε βάρος μου.
Το «έγκλημα» μου για το οποίο δικαζόμουν χτες (18/07) ήταν το ότι συναίνεσα νομίμως στο δίκαιο αίτημα δύο συμβασιούχων του πρώην Δήμου Αμπελακίων στο δικαίωμα στην εργασία, ενώ είναι γνωστό ότι το φαινόμενο αυτό παρατηρήθηκε και παρατηρείται ακόμη και σήμερα σε όλους τους Δήμους, αφού κάποιοι από αυτούς εκμεταλλεύονται την ανάγκη των ανθρώπων και ιδιαίτερα των νέων για εργασία, αξιοποιούν την εξουσία, προκειμένου να δημιουργήσουν δεσμούς πατρωνίας και πελατειακές σχέσεις με όσους θέλουν να εξασφαλίσουν το εργασιακό τους μέλλον.
Για άλλη μια φορά οι ελπίδες τους απέβησαν φρούδες και τα όνειρα τους απατηλά και ανεκπλήρωτα.
Εντύπωση προκαλεί η 11ωρη παρουσία της Δημάρχου Σαλαμίνας κυρίας Ρούλας Νάννου και του συζύγου της στα δικαστήρια Πειραιά, αναμένοντας εναγωνίως την «καταδίκη» μου(;)
Τα προβλήματα του Δήμου και των δημοτών μας είναι πολλά και δεν λύνονται με προσωπικές διαμάχες. Λύνονται μόνον με σύνεση, σοβαρότητα και ευθύνη.
Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω τον Συνήγορο και Νομικό μου Σύμβουλο κύριο Δημήτρη Νινόπουλο, ο οποίος με νομικά επιχειρήματα συνέβαλε κατά πολύ στην αθώωση μου, όπως και τους συνεργάτες και φίλους, που στάθηκαν δίπλα μου από την πρώτη στιγμή σε αυτή την δικαστική περιπέτεια.
Γιάννης Τσαβαρής
Δημοτικός Σύμβουλος
τ. Δήμαρχος Σαλαμίνας
αναρτήθηκε από: mellon.gr

(Β)    ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 
Το Α΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά κατά την συνεδρίαση της 18/7/2016 κατόπιν διακοπής από 6/7/2016, καταδίκασε τους κατηγορούμενους
Αστράκο Ευάγγελο του Αντωνίου, 
Διαμαντίδου Αννα του Ρωσέτου, 
Σγούρδα Γεώργιο του Παναγιώτη,
Μπερή Θωμά του Ιωάννη και 
Γκαβογιάννη Γεωργία του Βασιλείου 

σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών ο καθένας για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος από κοινού κατόπιν συναπόφασης .
Δηλαδή ότι με την ιδιότητα τους ως μέλη της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Σαλαμίνας αποφάσισαν στις 7-6-2012 με την υπ΄ αριθμ 294/2012 απόφασή τους να εξουσιοδοτήσουν τον τότε Δήμαρχο Σαλαμίνας Ιωάννη Τσαβαρή, όπως εκπροσωπήσει το Δήμο ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιά κατά την εκδίκαση της με αριθμό 3709/2012 αγωγής των Μάνογλου Γεωργίας και Κουτούκα Αθανασίας και συνομολογήσει το περιεχόμενο και το αιτητικό της αγωγής αυτής.
Το ανωτέρω Δικαστήριο με την ίδια απόφαση του διαβιβάζει την Δικογραφία της υπόθεσης στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά για να ελεγχθεί και ο Ιωάννης Τσαβαρής για την ίδια αξιόποινη πράξη της παράβασης καθήκοντος που τέλεσαν τα προαναφερθέντα πέντε μέλη της τότε Οικονομικής Επιτροπής, διότι ο τ. Δήμαρχος συμμετείχε στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου και στη λήψη της με αριθμό 294/2012 απόφασης αυτής και μάλιστα, με την ιδιότητα του Προέδρου και Εισηγητή του θέματος. Τέλος ο Δήμος Σαλαμίνας απεδείχθη ότι ορθώς άσκησε στη συγκεκριμένη δίκη, ως όφειλε, παράσταση πολιτικής αγωγής, γιατί με τον τρόπο αυτό προάσπισε τα συμφέροντά του Δήμου, αποτρέποντας βλαπτικές επενέργειες – συνέπειες που απορρέουν από την με αριθμό 4478/2012 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιά. Πιστεύω δε ότι έχει συγχρόνως εξασφαλίσει την δυνατότητα επιφύλαξης, ώστε να προχωρήσει στην άσκηση ενδίκων μέσων για την αποκατάσταση της νομικής, ηθικής και οικονομικής τάξης του Δήμου.
Σαλαμίνα 20/7/2016
Μάριος ΤΡΑΥΛΟΣ