ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

25/12/2016

Η Σρι Λάνκα υποστηρίζει ότι κατέρριψε το ρεκόρ των φετινών γιορτών, ανακοινώνοντας ότι έχει το ψηλότερο χριστουγεννιάτικο δέντρο στον κόσμο.


Η Σρι Λάνκα υποστηρίζει ότι κατέρριψε το ρεκόρ των φετινών γιορτών, ανακοινώνοντας ότι έχει το ψηλότερο χριστουγεννιάτικο δέντρο στον κόσμο. Το ύψους 73 μ. τεχνητό δέντρο στην πόλη Κολόμπο είναι 18 μ. ψηλότερο από εκείνο που είχε το ρεκόρ, σύμφωνα με τους κατασκευαστές του.
Δεν είναι βέβαια και... κομψοτέχνημα. Πρόκειται για μία κατασκευή από ατσάλι και σύρμα, καλυμμένη με πλαστικό δίχτυ και διακοσμημένη με πάνω από 1 εκατ. κουκουνάρια, βαμμένα χρυσά, πράσινα, κόκκινα και ασημένια, 600.000 λαμπάκια LED και ένα ύψους 6 μ. αστέρι στην κορυφή.

Φωτογραφία: AP/ Eranga Jayawardena


Τα αποκαλυπτήρια του χριστουγεννιάτικου δέντρου έγιναν με καθυστέρηση, ενώ τελικά ήταν πιο κοντό από ό,τι αρχικά σχεδιαζόταν.
Η κατασκευή του κόστισε 80.000 δολάρια, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση της Καθολικής Εκκλησίας.
Το χαρακτήρισε «πεταμένα λεφτά» και επέμεινε ότι θα ήταν καλύτερο το ποσό να διατεθεί για την ενίσχυση των φτωχών.
Εκατοντάδες λιμενεργάτες και εθελοντές πάσχιζαν για τέσσερις μήνες να στήσουν εγκαίρως το δέντρο, σύμφωνα με το Associated Press.
Οι εργασίες διεκόπησαν για έξι ημέρες, μετά από αντιδράσεις καθολικών, με τον πρωθυπουργό να απαντά ότι για την κατασκευή δεν διατέθηκαν χρήματα από το δημόσιο ταμείο, αλλά δωρεές.


Πάντως, όπως σημειώνει το δημοσίευμα, το Γκίνες δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμη ότι πρόκειται για το ψηλότερο τεχνητό χριστουγεννιάτικο δέντρο. Ενα ρεκόρ που μέχρι στιγμής κατέχει κινέζικη εταιρεία, που έστησε 55 μ., στην πόλη Γκουανγκζού, πέρυσι.
Πηγή: aljazeera


0 σχολια: