23 Φεβρουαρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του Εξωραϊστικού Συλλόγου της Ψιλής Άμμου


Προσθήκη λεζάντας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Δικαστική δικαίωση του Εξωραϊστικού Συλλόγου της Ψιλής Άμμου Δικαιώθηκε δικαστικά ο Εξωραϊστικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος της Ψιλής Άμμου στην αντιδικία του με την τέως Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου και πλέον Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας Αττικής. 

Συγκεκριμένα, με την υπ’αρ.78/2017απόφαση του, το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιώς έκρινε ως
κοινόχρηστο τον χώρο, μέσα στον οποίο βρίσκεται το παλιό κτίσμα που είχε παραχωρηθεί παλιότερα στον σύλλογο για να χρησιμοποιηθεί ως έδρα του και ακύρωσε το πρόστιμο των 32.939,59 ευρώ που του επιβλήθηκε. 

Ειδικότερα, κρίθηκε ότι ο χώρος εμβαδού 556τμ, μέσα στον οποίο υπάρχει παιδική χαρά, κάδοι απορριμμάτων, ξύλινα παγκάκια και μπασκέτα, χρησιμοποιείται ακωλύτως και αδιακρίτως από όλους τους πολίτες και ότι σε καμία περίπτωση δεν γίνεται αποκλειστική χρήση αυτής από τα μέλη του Συλλόγου. 

 Η μεγάλη αυτή νίκη κατά της Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας Αττικής οφείλεται στην ακούραστη προσπάθεια των τωρινών και παλιότερων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Εξωραϊστικού και Εκπολιτιστικού Συλλόγου της Ψιλής Άμμου και στην στενή τους συνεργασία με τη δικηγόρο του Συλλόγου κ.Όλγα Σαββίδου. 

Αποτελεί δε, μεγάλη ενθάρρυνση για τη Διοίκηση του Συλλόγου ώστε να συνεχίσει την δραστηριότητά του για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του οικισμού, όπως πρόσφατα με την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος να επαναλειτουργήσει ο ηλεκτροφωτισμός στην παραλία της Ψιλής Άμμου, που επετεύχθη μετά από παρέμβαση της Προέδρου του Συλλόγου κ.Ζωής Κανάκη στο Δήμο Σαλαμίνας. 

Επόμενος μεγάλος στόχος του Συλλόγου είναι η επαναχάραξη του αιγιαλού της περιοχής, που απαιτεί την κινητοποίηση και την συμμετοχή στις ενέργειες του Συλλόγου όλων όσων αντιμετωπίζουν πρόβλημα. 

Μετά από αυτήν την ευχάριστη εξέλιξη για τον Σύλλογο, το Δ.Σ. καλεί όλους τους κατοίκους της Ψιλής Άμμου να έρθουν κοντά του, να εγγραφούν μέλη του και να συμπαραταχθούν μαζί του στις προσπάθειες του για αναβάθμιση του οικισμού. 
ΤΟ Δ.Σ.