ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

05/11/2017

Τα χρυσορυχεία της Σαλαμίνας

Πολλοί άνθρωποι θα αναρωτούνται… ποιος ήταν ο λόγος που αναφέρθηκα  στο θέμα της Ρεθούσας.
Σας θυμίζω λοιπόν ότι, από κακοδιαχείριση, σε πρόγραμμα εξυγίανσης, βάσει του N. 4270/2015 (αρχές δημοσιονομικής διαχείρισης) εντάχθηκε ο Δήμος Σαλαμίνας.
Με την απόφαση αυτή σημαίνει ότι ο Δήμος Σαλαμίνας θα βρίσκεται άτυπα σε καθεστώς πτώχευσης, μέχρι την οικονομική εξυγίανσή του.
Και ερωτώ γιατί ;
Υπάρχουν, ναι ή όχι  χρυσορυχεία  στην αρμοδιότητα  του δήμου έτσι ώστε, να είχε αποφύγει την πτώχευσή του.
Δεν είναι τελείως παράλογο, κακό και ανήθικο να διοχετεύεται  η ενεργητικότητά  των  διαχειριστών  του δήμου σε μια καταδίωξη των δημοτών και την αυτοκαταστροφή του, αντί της χρησιμοποίηση στρατηγικών δημιουργικής επίλυσης των προβλημάτων.

Είναι ΝΑΙ ή ΟΧΙ  χρυσορυχεία….. το ΛιμενικόΔημοτικό  Ταμείο,  Η Ρεβυθούσα, τα  μισθωτικά
δικαιώματα από τα  ΛΑΤΟΜΕΙΑ,  τα έσοδα  από την ετήσια παραχώρηση  της χρήσης των Αιγιαλών και των παραλιών, από την επιχορήγηση  των αντισταθμιστικών όπως αυτά προβλέπονται από τον νόμο 3054/2002, από την καταβολή δημοτικών δικαιωμάτων  στην λειτουργία των Υδατοκαλλιεργειών/Ιχθυοτροφείων,   τα δικαιώματα που καταβάλλονται  προς τον ΟΛΠ για την  λειτουργία  των Ναυπηγείων, από την  τοποθέτηση διαφημιστικών πινακίδων, την αποφυγή προστίμων για λειτουργία παράνομης χωματερής, αλλά και τόσων άλλων.

Είναι τόσο εξοργιστικό και  ανεπίτρεπτο όσο και οδυνηρό , να μην σχεδιάζουν ή να αναβάλλουν  τα πράγματα σκεφτόμενοι μόνο το σήμερα.
Κατά ένα παράξενο τρόπο το ταξίδι στο μέλλον, είναι μία ικανότητα του μυαλού μας.
Το κάνουμε κάθε μέρα με τη σκέψη να ταξιδεύει αστραπιαία στο παρελθόν και το μέλλον. Συμπεριφερόμαστε κατά κάποιο τρόπο λόγω εμπειριών που ζήσαμε ή δεν ζήσαμε στην διάρκεια το βίου μας  και στην αξία της στιγμής.
Θα σας προέτρεπα λοιπόν να μην σας δημιουργεί ενοχή η συνήθης γνωστική διαστρέβλωση .
Μη Θεωρείτε τον εαυτό σας υπεύθυνο για την τυχόν κακή επιλογή δημάρχου.
Μην Κατηγορείτε τον εαυτό σας για τη συναισθηματική τους αναστάτωση και μην συμπεραίνετε αυθαίρετα ότι σχόλιό σας είναι τυχόν….ανάρμοστο.
Στην ουσία αυτοί αναστατώνονται από τις αρνητικές τους σκέψεις και όχι από τα σχόλιά μας.
Μπορεί να σκέπτονται ότι με την  η κριτική μας δεν τους σεβόμαστε, όμως εμείς  ΔΕΝ βάλαμε αυτή την παράλογη ιδέα στο μυαλό τους, μόνοι τους την έβαλαν.
Η πρωτοβουλία για  σωστή  και χρηστή διοίκηση ανήκει σ’ αυτούς, γι’ αυτό και δεν είναι δυνατόν  να μας θεωρούν υπεύθυνους για την αντίδρασή μας.


0 σχολια: