ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

25/05/2019

Ο προεκλογικός αγώνας έκλεισε, η ευχή μας πρός όλους «…από δευτέρα..... Δήμαρχος».

Αγαπητέ υποψήφιε δήμαρχε,

«Ακόμη κι αν κατακτήσεις τον τίτλο, δεν θα έχεις τίποτα περισσότερο από κανένα, δεν θα είσαι ένας πετυχημένος δήμαρχος, αν πρώτα δεν είσαι σωστός, δίκαιος, μετριοπαθής, συνετός και καλός άνθρωπος ».
 Αποτέλεσμα εικόνας για i am watching you gifΚαι με την αφορμή την έκθεση ελέγχου (πόρισμα) του Σώματος Ελεγκτών – Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, θα ήθελα να αναφερθώ  σε επιβεβαιωμένες  καταγγελίες εναντίον απερχομένου δημάρχου γειτονικού δήμου για στήσιμο 62 εικονικών συνεδριάσεων, με τη χρήση των οποίων διακινήθηκαν πολλά εκατομμύρια ευρώ δημοτικού χρήματος.
Το πόρισμα  είναι ήδη στην Εισαγγελία Αθηνών.

Οι ποινές που προβλέπονται για τα αδικήματα αυτά φτάνουν  μέχρι και τα ισόβια επειδή πρόκειται για ζημιές εκατομμυρίων ευρώ.

Η οικονομική ζημιά για ένα δήμο όταν ξεπερνάει τα 120.000 ευρώ θεωρείται κακούργημα και εάν η υπεξαίρεση είναι επαναλαμβανόμενη, τότε το αδίκημα θεωρείται ότι είναι « κατ’ επάγγελμα » και μειώνεται το ποσό στις 30.000 ευρώ.

Στις περιπτώσεις αυτές  η διαδικασία είναι η εξής:
  1. Πειθαρχική δίωξη από τον Ελεγκτή Νομιμότητας με πιθανές ποινές την αργία ή την έκπτωση από το αξίωμα. 
  2. Ποινική δίωξη από Εισαγγελέα και απόδοση των ποινικών ευθυνών. 
  3. Αναζήτηση, υπολογισμός και πιθανός καταλογισμός της οικονομικής ζημιάς του δήμου.
Στην ίδια μοίρα με τον δήμαρχο είναι ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και άλλα αιρετά πρόσωπα και υπάλληλοι του δήμου, που συμμετείχαν σε όλη αυτή την πρωτοφανή φάμπρικα στα χρονικά της τοπικής Αυτοδιοίκησης.


Καλή επιτυχία




0 σχολια: