ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

23/09/2020

« Κακοδιοίκηση.... ή Δημοκρατία στην πράξη» ! Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας δεν απαντά στους δημότες !!!.

Γ. Παναγόπουλος

  Η βελτίωση της δημοτικής διοίκησης και των σχέσεων της με το κοινό πρέπει να διέπεται από τις αρχές της νομιμότητας, της αμεροληψίας και της ίσης μεταχείρισης.

 Κε Δήμαρχε,

 Ήδη εξέπνευσε η προθεσμίας των πενήντα ημερών από της υποβολής αιτήσεως μου, και εσείς απαξιείτε τόσο να μου απαντήσετε, όσο και να συζητήσετε το αίτημά μου, θεωρώντας την Δημοτική Αρχή ως υπεράνω νόμων και κωδίκων. 

Υπό το πρίσμα των νέων οικονομικών δεδομένων και την υποχρέωση σας για προώθηση εναλλακτικών μορφών επίλυσης τυχόν διαφορών, σας ενημερώνω ότι, την άρνηση σας να μου απαντήσετε, να συνομιλήσετε μαζί μου, και να προβείτε στη σύναψη εξώδικου συμβιβασμού την εκλαμβάνω ως μορφή κακοδιοίκησης, και για τον λόγο αυτόν σας ενημερώνω ότι υπέβαλλα αναφορά προς τον «Συνήγορο του Πολίτη».

Είναι κατανοητό, πως με οποιαδήποτε ιδιότητα, έχουμε χρέος να κάνουμε χρήση των διατάξεων και των νόμων, προσφεύγοντας παράλληλα στις διοικητικές Αρχές (Αποκεντρωμένη Διοίκηση, Συνήγορος του Πολίτη) όσο και την Ελληνική Δικαιοσύνη.

Από καθήκον ασκώ κριτική (και) στον Δήμο, κι’ αυτό το πράττω μέσα από το blog “ ΨΙΛΗ ΑΜΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ» για δεκαετίες τώρα το οποίο επώνυμα διαχειρίζομαι, και ίσως αυτό να ενοχλεί τον εκάστοτε προσωρινό ένοικο του Δημαρχιακού μεγάρου της οδού Αμμοχώστου και πιθανότατα τους άμεσους συνεργάτες του.

Η σύγχρονη πολιτική αντίληψη και ο παγκόσμια επιβαλλόμενος πολιτικός πολιτισμός, επιβάλουν σε κάθε αιρετό την υποχρέωση, μέσα από τα ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης [(Social media) blogs, Facebook, Twitter, LinkedIn κλπ] να δημοσιοποιεί τη δική του θέση και άποψη σε κάθε κριτική ή παρατήρηση που του ασκείται, πολύ δε περισσότερο όταν η κριτική, ασκείται δημόσια και υπεύθυνα.

Ίσως η άρνησή σας να απαντάτε στα αιτήματά των δημοτών, έχει να κάνει με προαποφασισμένη πολιτική σας επιλογή ή από κάποια συναισθήματα υπεροψίας τα οποία σας καθοδηγούν σ’ αυτήν την πολιτική συμπεριφορά.

Ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης κε Δήμαρχε, αποτελεί διοικητικό όργανο του δήμου με αποστολή την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν άμεσα θιγόμενοι πολίτες και επιχειρήσεις από κακοδιοίκηση των υπηρεσιών και των επιχειρήσεων του δήμου.

Δυστυχώς, για μία ακόμη φορά δεν υπάρχει ανταπόκριση στο αυτονόητο.

Eυτυχώς η τήρηση και εφαρμογή των νόμων ανήκει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στην αρμοδιότητα της Δικαστικής εξουσίας.

Ευτυχώς… 

Α. Θεοχάρης



0 σχολια: