ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

27/02/2021

Ανοιχτή επιστολή πρός τον κ. Ι. Τσαβαρή [ σχετική επιστολή του με τίτλο « Απίστευτο κι όμως …λιμενικό »].

 Λογοδοσία και κοινωνικός έλεγχος

Κύριε Τσαβαρή,


Γνωρίζεται ασφαλώς ότι με τον νόμο 4622/2019 (Α ‘133), έχει ιδρυθεί η Εθνική Αρχή Διαφάνειας (ΕΑΔ) που στόχο έχει την αλλαγή των προτύπων και των αντιλήψεων για τη δημόσια ηθική και ακεραιότητα.


Στο πεδίο παρέμβασης της μέσα από την Γενική Γραμματεία Καταπολέμησης της Διαφθοράς υπάγονται  τόσο οι οργανισμοί Τοπικής αυτοδιοίκησης  όσο και οι επιχειρήσεις των οργανισμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.


Για την αποκατάστασης της εμπιστοσύνης των πολιτών στους θεσμούς και ιδιαίτερα στον θεσμό της μείζονος αντιπολίτευσης,  ΣΑΣ ΚΑΛΩ, εφόσον  όπως υποστηρίζετε  στην επιστολή σας έχετε  στοιχεία-φωτιά,  ότι δηλαδή είχε στηθεί πάρτι διασπάθισης δημόσιου και κοινοτικού χρήματος με καμουφλάζ τις «Μελέτες και Υπηρεσίες Ανάπτυξης Έργων ΔΛΤ Σαλαμίνας» συνολικού προϋπολογισμού 188.870,42 €, και με βάση την ερώτηση σας ....


« 
κατά πόσον η ανάθεση για εκπόνηση μελετών στα ανωτέρω συμπράττοντα γραφεία με τη συμμετοχή σε αυτά του Τεχνικού Συμβούλου (και σε συνέχεια όσων η πρόσκληση VII κεφ.4 αναφέρει) είναι νόμιμη πράξη » 


.. από το να απευθύνεστε στον  δήμαρχο και τον πρόεδρο του ΔΛΤ Σαλαμίνας δημόσια ή μέσα από το  διοικητικό συμβούλιο του ΔΛΤ (του οποίου
είστε μέλος ) οφείλετε να απευθυνθείτε αρμοδίως.


Περισσεύει να τονίσω ότι Φορέας για την καταπολέμηση της διαφθοράς και της προστασίας του πολίτη είναι [ΕΑΔ] με αποστολή που αφορά το δημόσιο ήθος, τις κοινωνικές αξίες και την ποιότητα της δημοκρατίας μας.


Στην αρμοδιότητα σας είναι ο έλεγχος για τον περιορισμό της φάμπρικας, όπως υποστηρίζετε, των υπερτιμολογημένων μελετών που χρυσοπληρώνει  το ΔΛΤ και παράλληλα να εξεταστεί εάν παίζει το ρόλο του ενορχηστρωτή ο κατονομαζόμενος πρόεδρος υπέρ των συγκεκριμένων προσώπων και εταιρειών.



0 σχολια: