ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

18/11/2021

Η εποχή της γρίπης είναι εδώ. Προστάτευσε τον εαυτό σου. Κάντε το εμβόλιο της γρίπης.

Αντιγριπικός εμβολιασμός και εμβόλιο κορονοιού.

Η εποχή της γρίπης είναι εδώ. Προστάτευσε τον εαυτό σου. Κάντε το εμβόλιο της γρίπης.
Αν και η προστασία του εαυτού μας έναντι του COVID-19 παραμένει στο επίκεντρο πολλών από εμάς, είναι σημαντικό να προστατευόμαστε και από τη γρίπη εμβολιαζόμενοι. 

Η περίοδος αιχμής της γρίπης ποικίλλει από χρόνο σε χρόνο - με τις περισσότερες αιχμές δραστηριότητας να σημειώνονται συνήθως από τον Φεβρουάριο έως τον Μάρτιο, γ’ αυτό συνιστάται κατά προτίμηση ο εμβολιασμός να ολοκληρώνεται στα μέσα-μέχρι τέλος Νοεμβρίου 2021.

Με αφορμή την έκφραση επιστημονικών απόψεων ιατρών σχετικά με το χρόνο που πρέπει να μεσολαβεί μεταξύ του εμβολιασμού για τη νόσο COVID-19 και του εμβολιασμού για την εποχική γρίπη, Το Υπουργείο Υγείας Επιτροπή Εμβολιασμών αναφέρει ότι «Το αντιγριπικό εμβόλιο μπορεί να χορηγηθεί ακόμη και την ίδια μέρα με το εμβόλιο κατά του κορονοϊού -αλλά σε διαφορετικά ανατομικά σημεία- όπως και οποιαδήποτε άλλη μέρα πριν και μετά το εμβόλιο κατά του κορονοϊού».

Ένα εμβόλιο γρίπης μειώνει τον αντίκτυπο των αναπνευστικών ιών στη χώρα μας, κάτι που είναι πολύ σημαντικό κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, γιατί ακόμη και υγιείς άνθρωποι μπορεί να νοσήσουν από γρίπη.

Οι τακτικοί εμβολιασμοί μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην αποφυγή περιττών ιατρικών επισκέψεων και νοσηλείας.

Η υλοποίηση του προγράμματος Δημόσιας Υγείας, όπως αυτό του εμβολιασμού, πολύ περισσότερο σε περίοδο πανδημίας, απαιτεί διεπιστημονική προσέγγιση, τεκμηρίωση και υπευθυνότητα».

Όπως κάθε χρόνο και επειδή ο ιός της γρίπης μεταλλάσσεται σε διαφορετικούς υπο-ορότυπους, έτσι και για την περίοδο 2021-2022 η σύνθεση του αντιγριπικού εμβολίου περιέχει τα εγκεκριμένα στελέχη του ιού, σύμφωνα με τις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Για τη φετινή περίοδο μπορεί να συνταγογραφείται σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών οποιοδήποτε αντιγριπικό εμβόλιο διαθέτει άδεια κυκλοφορίας από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων.

Πηγή οι οδηγίες του Υπουργείου Υγείας με αριθ. Γ.Π.οικ.59204/27-9-2021 εγκυκλίου με θέμα Οδηγίες για την Εποχική Γρίπη 2021-2022 – Αντιγριπικός Εμβολιασμός-[ ΑΔΑ: 9Ρ72465ΦΥΟ-600 ]



0 σχολια: