ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

29/04/2022

Το Κόστος αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας από την Χονδρική Αγορά Ηλεκτρικής Ενέργειας και η Ρήτρα αναπροσαρμογής !!!

Ρήτρα αναπροσαρμογής είναι ένας όρος στα συμβόλαια των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας που δίνει το δικαίωμα στις εταιρείες αυτές να αλλάζουν το κόστος πώλησης της κιλοβατώρας.

 

Πολλοί δε, προσπαθούν να καταλάβουν το πώς λειτουργεί, και πώς υπολογίζεται, με τους παρόχους να παρέχουν ακατανόητες επεξηγήσεις. 


Προσέξτε πόσο ΑΠΛΑ μας περιγράφουν οι εκπρόσωποι των παρόχων / προμηθευτών ηλεκτρικής ενέργειας, που προσφέρουν συμβόλαιο «Χωρίς Ρήτρα Αναπροσαρμογής» , πως υπολογίζουν το Μεσοσταθμικό Κόστος αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας μετά από την Χονδρική Αγορά Ηλεκτρικής Ενέργειας (Αγορά Επόμενης Ημέρας, Ενδοημερήσιες Αγορές) και την Αγορά Εξισορρόπησης. 


### 

Το Κόστος αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας από την Χονδρική Αγορά Ηλεκτρικής Ενέργειας (Τιμής Εκκαθάρισης Αγοράς (€/MWh)και την Αγορά Εξισορρόπησης (Κόστος Αγορών Ενέργειας). !!!!!!!.

Το μοναδιαίο κόστος ανά 15λεπτο υπολογίζεται ως ακολούθως
όπου:

i = δείκτης της Χονδρικής Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (Αγορά Επόμενης Ημέρας, Ενδοημερήσιες Αγορές) και της Αγοράς Εξισορρόπησης, από την οποία ο Προμηθευτής αγοράζει ηλεκτρική ενέργεια για να προμηθεύσει τους καταναλωτές που εκπροσωπεί.

t = δείκτης της χρονικής περιόδου ενός 15λεπτου.

n = o αριθμός των 15λεπτων χρονικών περιόδων εντός του διαστήματος τιμολόγησης κάθε καταναλωτή ηλεκτρικής ενέργειας που εκπροσωπείται από τον Προμηθευτή.

Pit = η μοναδιαία τιμή της κάθε αγοράς i ανά 15λεπτο t, σε €/MWh.

Qit = η ποσότητα ενέργειας που αγόρασε ο Προμηθευτής από την κάθε αγορά i ανά 15λεπτο t, σε MWh

###

Διευκρινίζεται ότι για τους παραπάνω υπολογισμούς λαμβάνονται υπόψη τα αποτελέσματα της Διορθωτικής Εκκαθάρισης (!!!!!!) που διενεργεί ο Διαχειριστής του ΕΣΜΗΕ.


Κι αν ακόμα αναρωτιέστε τι είναι και κυρίως πώς υπολογίζεται αυτή η τιμή , καλό θα είναι να πάτε Πανεπιστήμιο για ανώτερο πτυχίο στα μαθηματικά.



0 σχολια: