Η λίμνη «Μονο»
Η συνέντευξη Τύπου στα κεντρικά της Διαστημικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ συγκέντρωσε πάνω της τα βλέμματα όλης της Υφηλίου. Δεν ήταν λίγοι όσοι αντιμετώπισαν με σκεπτικισμό τη χρονική στιγμήπου επιλέχθηκε για να ανακοινωθεί η ύπαρξη μιας νέας μορφής ζωής.
Η NASA ανακοίνωσε ότι η ανακάλυψή της έχει να κάνει με μια νέα μορφή ζωής, που βρίσκεται στο βυθό της λίμνης Μόνο στην Καλιφόρνια.
Πρόκειται για ένα βακτήριο που μπορεί να αναπτυχθεί από το αρσενικό και να ενσωματώσει το βίαιο αυτό φυσικό δηλητήριο στο DNA του.tΑριστερά Το βακτήριο όπως μεγαλώνει με φώσφορο και Δεξιά όπως έχει μεγαλώσει ενω έχει ενσωματώσει στο DNA του το αρσενκό
«Ο ορισμός της ζωής μόλις επεκτάθηκε. Καθώς συνεχίζουμε την αναζήτηση για να βρούμε σημάδια ζωής στο ηλιακό σύστημα, πρέπει να σκεφτόμαστε πιο «ανοιχτά», πιο εναλλακτικά και να σκεφτούμε τη ζωή όπως δεν την ξέρουμε», είπε ο Εντ Γουέιλερ κατά τη συνέντευξη Τύπου στην Ουάσινγκτον.
«Αυτό που είναι νέο εδώ, είναι ότι το αρσενικό χρησιμοποιείται ως δομικό στοιχείο για έναν οργανισμό», υπογραμμίζει ο καθηγητής Αριελ Ανμπάρ, συν-δημιουργός των ερευνητικών εργασιών, που χρηματοδοτούνται από τη NASA και θα δημοσιευτούν στο περιοδικό Science.
Η ανακάλυψη αυτή επαναπροσδιορίζει αυτά που η επιστήμη θεωρεί ως τα βασικά στοιχεία που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη της ζωής: άνθρακας, υδρογόνο, άζωτο, οξυγόνο, φώσφορο και θείο.
H Φελίσα Γούλφ Σάιμον ενώ κάνει έρευνα στη λίμνη Μονο
Η Φελίσα Γούλφ Σάιμον, ερευνήτρια στην αστροβιολογία στο USGS, το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής, ο Αριελ Ανμπάρ του Πανεπιστημίου της Αριζόνα και ένας τρίτος επιστήμονας, ο Πολ Ντέιβις, δημοσίευσαν στη συνέχεια το 2009 εργασίες που υποστηρίζουν την υπόθεση ότι το αρσενικό μπορεί να υποκαταστήσει τον φωσφόρο (με τον οποίο είναι κοντά στον περιοδικό πίνακα των στοιχείων) στις πρώιμες μορφές ζωής στη Γη.
Η Φελίσα Γούλφ Σάιμον στη συνέχεια πειραματίστηκε με τη θεωρία αυτή στη λίμνη Μόνο στην Καλιφόρνια, η οποία παρουσιάζει υψηλά ποσοστά σε αλάτι και αρσενικό, όπου συνέλεξε τα ιζήματα αυτά.
Την είδηση την βρήκαμε τη 2.12.10 στην ιστοσελίδα της NASA στην http://www.nasa.gov/topics/universe/features/astrobiology_toxic_chemical.htmlhttp
0 σχολια:
Post a Comment