ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

05/04/2011

Το Πρόγραμμα επιδοτήσεων των Δήμων με αντισταθμιστικά οφέλη « Αναστέλλεται επ’ αόριστον ».

Ίσως είναι κουραστικό να λέμε και να..ξαναλέμε τα..ίδια και τα ίδια.
Είναι όμως απαραίτητο , για να καταλάβουμε ΟΛΟΙ , και μάλιστα ΚΑΛΑ, το τι έχει συμβεί , και κυρίως το τι ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ.
Αν παρακολουθήσουμε τη ροή των πραγμάτων, διαπιστώνουμε πως … « Μας λένε αυτά που θέλουμε να ακούσουμε » , « Μας κάνουν να πιστέψουμε ότι θα γίνουν » …. Κι όπως πάντα « τίποτα δεν  γίνεται στην πραγματικότητα ».
Η Ιστορία μοιάζει με παραμύθι. Ας πάρουμε λοιπόν τα πράγματα απ’ την αρχή ….
Κόκκινη κλωστή δεμένη, στην ανέμη τυλιγμένη, Δώσ’ της κλώτσο να γυρίσει παραμύθι ν' αρχινίσει...
Πρωταγωνιστές στην ιστορία μας, δύο (2) πρώην, ένας (1) νυν δήμαρχος και τρείς (3) από τους Οκτώ (8) συνολικά βουλευτές της περιοχής.
Εμείς σαν μικρά παιδιά με το στόμα ανοιχτό να ακούμε …. τις ιστορίες τους μέχρι να μας πάρει ο ύπνος, ο ύπνος του δικαίου.
Πρώτος στην ιστορία μας εμφανίζεται ο σημερινός δήμαρχος Σαλαμίνας ο κ. Ι. Τσαβαρής.
Αρχές Φεβρουαρίου, με μια εμπεριστατωμένη επιστολή (βλ.pdf Εδώ), ζητάει από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Νιώτη να παρέμβει θετικά προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ανάπτυξης και Κλιματικής Αλλαγής, για να αποκατασταθεί έμπρακτα η αδικία που γίνεται σε βάρος του δήμου του, να ενταχθεί δηλαδή και ο δήμος του στους δήμους που επιχορηγούνται με τα αντισταθμιστικά οφέλη όπως αυτά προβλέπονται από τον νόμο 3054/2002.
σ.σ.  Όλα καλά μέχρι εδώ, σημειώνουμε όμως ότι η επιστολή αυτή ΕΙΧΕ ΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ κ. ΝΙΩΤΗ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΠΟΔΕΚΤΗ, ήταν δηλαδή προσωπική, απευθυνόταν ΜΟΝΟ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΝ, και όχι ΩΣ ΟΦΕΙΛΕ για ένα τόσο σοβαρό θέμα προς όλους τους βουλευτές της περιοχής.
Τι Έκπληξη όμως …... αντί του κ.Νιώτη, ο βουλευτής που ανταποκρίνεται πρώτος και καταθέτει το αίτημα του δημάρχου, εμφανίζεται ο βουλευτής της Ν.Δ κ. Α. Νεράντζης, ο οποίος καταθέτει προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος Ανάπτυξης και Κλιματικής Αλλαγής, όχι μία αλλά δύο φορές (;) την ίδια ερώτηση, την πρώτη με ημερομηνία κατάθεσης την 15 Φεβρουαρίου 2011 (βλ. pdf Εδώ) και την δεύτερη στις 15-3-2011 (βλ. pdf Εδώ).
Έκπληξη 2η. Μέσα από το κείμενο της ερώτησης, ο βουλευτής δείχνει ξεκάθαρα ότι ενδιαφέρεται κατ αρχάς να αναδείξει το πρόβλημα της ρύπανσης που δέχεται στο περιβάλλον  ο δήμος Περάματος ( !!) και παρεμπιπτόντως ή δευτερευόντως αν θέλετε, αναφέρεται και στις επιπτώσεις που έχει ο όμορος δήμος της Σαλαμίνας.
Στην ερώτηση μας πως συνέπεσε να εκδηλώσει ταυτόχρονο ενδιαφέρον και πως πληροφορήθηκε το αίτημα του κ. δημάρχου Σαλαμίνας αφού δεν ήταν αποδέκτης της σχετικής επιστολής, μας διευκρίνισε απλά ότι έλαβε και αυτός όμοια επιστολή με του βουλευτή κ. Νιώτη !!!
Δεύτερος σε ταχύτητα ενεργειών εμφανίζεται ο βουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Γ. Ανατολάκης.
Έκπληξη 3η. Στην ερώτηση μας πως συνέπεσε να ενδιαφερθεί για το ίδιο θέμα αφού ούτε αυτός ήταν αποδέκτης της σχετικής επιστολής, εκείνος μετ’ επιτάσεως μας διαβεβαίωσε ότι όλως τυχαίως πληροφορήθηκε το πρόβλημα του δήμου Σαλαμίνας και επειδή η περιοχή είναι του αμέσως ενδιαφέροντός του , ύστερα από δικές του προσωπικές πρωτοβουλίες έγινε αποδέκτης και αυτός της σχετικής επιστολής.
Έτσι έσπευσε να καταθέσει  στις 16-2-11 αναφορά προς ΤΗΝ αρμόδια Υπουργό Περιβάλλοντος, Ανάπτυξης και Κλιματικής Αλλαγής (βλ. pdf Έδώ ).
σ.σ. Το θέμα δεν είναι μόνο να καταθέτεις ερωτήσεις, κύριε βουλευτά, αλλά να έχεις την πολιτική δύναμη να τις υποστηρίζεις και να επιτυγχάνεις τον επιδιωκόμενο σκοπό, αλλιώς ντόρος γίνεται και χαβαλές, τίποτε περισσότερο.
Έκπληξη 4η. Τρίτος εμφανιζόμενος ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Νιώτης, καταθέτει στις 25 Φεβρουαρίου αναφορά (βλ.pdf Εδώ) προς τους:
1. Υπουργό Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
2. Υπουργό Οικονομικών.
3. Υπουργό Οικονομίας και
4. Υπουργό Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής,
επισυνάπτοντας την επιστολή του δημάρχου Σαλαμίνας κ. Ι. Τσαβαρή 
Έκπληξη 5η. Την ίδια μέρα, όλως περιέργως, καταθέτει και δεύτερη αναφορά ( βλ.pdf Εδώ), με αποδέκτες τους ίδιους υπουργούς, επισυνάπτοντας όμως αυτή την φορά την απαντητική επιστολή του τέως δημάρχου Περάματος κ. Ι Γλύκα προς την εφημερίδα «’Εν Πειραιεί» σε δημοσίευμα που τον αφορούσε, σχετικό με το συγκεκριμένο θέμα.
σ.σ. (1) Ο εν λόγω πρώην δήμαρχος απαντά σε δεικτικό σχόλιο της εφημερίδας « Έν Πειραιεί», φύλλο 386 της 25/1/2011, υπεραμυνόμενος των θέσεων και των ενεργειών του (βλ pdf Εδώ).
(2) Εδώ έχουμε 4 συναρμόδια υπουργεία που πρέπει να αποφασίσουν !!! και το ερώτημα που γεννιέται είναι, " οι 2 πρώτοι βουλευτές γιατί απευθύνονται μόνο σε ένα υπουργείο; Γνωρίζουν τελικά πού και πως πρέπει να απευθύνονται ή όχι ;
Σε όλο αυτό το αλισβερίσι των εγγράφων, ενεργειών και επιστολών, έρχεται η 
6η Έκπληξη.
- Οκτώ (8) είναι όλοι κι όλοι οι βουλευτές, δεν μπορούν από κοινού να υποστηρίξουν ένα δίκαιο αίτημα της περιοχή τους; πρέπει πάντα Ρουσφετολογικά να ενεργούν;
Στην ιστορία μας έχουμε και τους απόντες:
(α) Απών ο πρώην δήμαρχος του δήμου κ. Σ. Σοφράς, ενώ εδώ και μια διετία τουλάχιστον άλλοι ΟΚΤΩ (8) δήμοι, όπως πχ. (Ασπρόπυργος, Ελευσίνα, Μέγαρα, Ν. Πέραμος, Αμφιλοχία κ.α) φρόντισαν να ενταχθούν και να εισπράξουν αναλογικά τα οικονομικά οφέλη που προβλέπονταν από τον παραπάνω νόμο, εκείνος τί έπραξε; Πιστεύουμε  απολύτως τίποτα. 
Σας διαβεβαιώνομαι ότι όσο κι αν προσπαθήσαμε ….. δεν βρήκαμε " Καμιά σχετική του ενέργεια που να αφορά το συγκεκριμένο θέμα"
Αν κάποιος μπορεί αποδεδειγμένα να βοηθήσει, είμαστε στην διάθεση του.
(β) Απόντες και οι υπόλοιποι βουλευτές της περιοχής όπως οι κ.κ. Ι. Διαμαντίδη και Γ. Λιντζέρης (ΠΑΣΟΚ) , Ι. Τραγάκης (Ν.Δ), η κα Β. Νικολαίδου (Κ.Κ.Ε.) και ο κ. Γ. Λαφαζάνης (ΣΥΡΙΖΑ), οι οποίοι περί άλλων ανέμων και υδάτων τυρβάζουν. 
Η δικαιολογία ότι τάχα δεν ενημερώθηκαν από τον δήμαρχο Σαλαμίνας πιστεύω ότι δεν είναι αρκετή να τους απαλλάξει από ενδεχόμενο κόλαφο για την αδιαφορία τους, φαντάζεστε νά έχουν ενημερωθεί ;;
σ.σ. Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι:
• Οι επίκαιρες ερωτήσεις των βουλευτών κ.κ. Νεράντζη και Ανατολάκη παραμένουν αναπάντητες έως σήμερα.
• Σέ απάντηση του Υπουργείου Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας !!! προς τον κ. Νιώτη στις 8.3.2011 (βλ. pdf Εδώ) δηλώνεται η αναρμοδιότητα τους  .... από τον Άννα στον Καϊάφα δηλαδή. 
Τι να πει κανείς, έτσι δεν γίνεται πάντα; ο αναρμόδιος αμέσως απαντά, τι έχει να χάσει άλλωστε, ο αρμόδιος όμως ;
Το παραμύθι μας δεν τελειώνει εδώ, γιατί το κερασάκι στην τούρτα… είναι το έγγραφο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Κλιματικής Αλλαγής, με φαρδιά πλατιά την υπογραφή του κ. Υφυπουργού που θα σας βγάλει από τα ρούχα σας. Σύμφωνα με αυτό
« αναστέλλεται επ’ αόριστον οποιαδήποτε διάθεση των αναφερομένων επιδοτήσεων » (βλ. pdf Εδώ )
Ετσι μέσα στο απαρχαιωμένο πελατειακό πολιτικό μας σύστημα προστέθηκαν « Ο Καλλικράτης και το ΔΝΤ».
Και αναρωτιέμαι, γιατί οι πολιτικοί μας εκφράζουν δυσφορία για τις ακραίες εκδηλώσεις δυσαρέσκειας ;
Ακραίο είναι το γιαούρτωμα ; ασφαλώς ναι, ακραία όμωςείναι και η σιωπή, γιατί με την σιωπή μας συμβάλλουμε στην διαιώνιση του κατεστημένου, ενός κατεστημένου που διαβρώνει και ταλανίζει ποικιλοτρόπως, χρόνια τώρα την καθημερινή μας ζωή.
Διαύγεια λοιπόν στην πράξη, έλεγχος από εμάς τους απλούς πολίτες.
Ανάρτηση λοιπόν με φάτσα κάρτα τα ονόματά τους, και αν έχουν αντίλογο ή καλύτερους τρόπους αντίδρασης, ας μας τους προτείνουν.
Κύριοι, είστε ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΥΝΕΠΕΙΣ ΣΤΗΝ…ΑΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΑΣ !!!!


0 σχολια: