ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

22/04/2011

«Διεμερίσατο τα υπάρχοντά  μου εαυτοίς »

Όσο η κρίση βαθαίνει, είναι δεδομένο – και αποδεδειγμένο διαχρονικά – ότι τα φαινόμενα παραβατικότητας παντός είδους θα πληθαίνουν.
Κάπως έτσι διαμορφώνεται το αστυνομικό δελτίο σχεδόν καθημερινά, όπου «φιγουράρουν» από μικροκλοπές μέχρι διαρρήξεις σπιτιών και καταστημάτων.
Κάπως έτσι οι πολίτες καλούνται να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα και οι αστυνομικές αρχές να το προλάβουν και, αν δεν τα καταφέρουν, να το καταστείλουν.

Ο προβληματισμός είναι έντονος, καθώς το τελευταίο διάστημα παρατηρούνται και νέα κρούσματα αυτά του εμπρησμού μετά την διάρρηξη και κλοπή,  με εντονότερο το πρόβλημα στις εξοχικές κατοικίες εκεί που οι ιδιοκτήτες τους απουσίαζαν τις περισσότερες ημέρες του χρόνου.
Επειδή προφανώς δεν είναι δυνατό να υπάρχει ένας αστυνομικός έξω από κάθε κατοικία για να παρακολουθεί τις κινήσεις των όποιων επιτήδειων, απαιτείται φυσικά και η εγρήγορση υμών των ίδιων των πολιτών, που χρειάζεται να λαμβάνουμε τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας, δηλαδή να φροντίζουμε τις ιδιοκτησίες μας να είναι έτσι ασφαλισμένες, ώστε να κάνουμε τη δουλειά των διαρρηκτών όσο το δυνατόν δυσκολότερη.
Έτσι έκανα και εγώ μέχρι σήμερα αλλά φευ …παρά τα μέτρα ασφαλείας, τις σιδερένιες μπάρες, τις διπλές κλειδαριές και ότι άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί, χθες... διαπίστωσα ότι άγνωστοι είχαν διαρρήξει  και το δικό μου εξοχικό σπίτι στην Ψιλή Άμμο.
Μετά το πρώτο σοκ και την απογοήτευση που μου προκάλεσε το γεγονός ήρθε η πραγματική στεναχώρια.
Η ζημιές στα σημεία διάρρηξης είναι πολλαπλάσιες σε κόστος από τα κλαπέντα αντικείμενα.
Οι αθεόφοβοι ... έκλεψαν ακόμα και τις βρύσες, τον διακόπτη του νερού από το πλυντήριο των ρούχων, τις μπετούγιες από τις πόρτες και από τα παράθυρα, τις κορνίζες και ότι άλλο μεταλλικό θεώρησαν κατάλληλο για πούλημα στα παλιοσίδερα.
Θα μου πείτε γιατί τα γράφω όλα αυτά, Διαβάστε να σας φύγει το τσερβέλο,
Πήγα λοιπόν στην ασφάλεια Σαλαμίνας, ως ήταν φυσικό, να καταθέσω μήνυση κατά αγνώστων για την διάρρηξη, και …ω του θαύματος θαυμάστε το κράτος προστάτης, το κράτος αρωγός,
Μετά την σύνταξη της μηνύσεως ο αξιωματικός υπηρεσίας με ενημέρωσε πως ο ΝΕΟΣ νόμος προβλέπει, ότι για να γίνει αποδεκτή η μήνυση μου αυτή, οφείλω να καταβάλω παράβολο των 100 ΕΥΡΩ. άλλως ο εισαγγελέας δεν θα απαγγείλει ποινική δίωξη κατά των δραστών !!!.
Εκεί έμεινα κάγκελο, είπα τα εξ αμάξης σε ένα άνθρωπο που δεν μου έφταιγε σε τίποτα, …σιχάθηκα ένα κράτος που αντί νε με προστατεύει….. με κλέβει κι αυτό με έναν απαίσιο μεν,  πλην νόμιμο τρόπο δε, ένα κράτος να με βλέπει μόνο σαν αγελάδα για άρμεγμα, ένα κράτος ΞΕΦΤΙΛΑ.
Μεγάλη Παρασκευή, σήμερα  «Θου Κύριε φυλακήν τω στόματί μου».


2 σχολια:

Anonymous said... Best Blogger Tips

Μην στενοχωριέσαι ελπίζω να το ξεπεράσεις στην εβδομάδα.
Εμάς όταν μας έκλεψαν κοιμόμαστε μέσα οικογενειακώς και τα παιδιά,
με μια μικρή προσπάθεια το αγνοήσαμε μετά από 5,6 ημέρες
Το θετικό είναι ότι δεν έπαθες τίποτα
τα άλλα καλά να είσαι να τα αντικαταστήσεις

Για την υπόθεση της μήνυσης τώρα,
θυμάμαι μια ανάρτηση για μια 15άχρονη στην Θεσσαλονίκη η οποία είχε αρνηθεί να πληρώσει εισιτήριο στο λεωφορείο και την κράτησαν οι ελεγκτές με το ζόρι ως το αστυνομικό τμήμα, όταν μήνυσε τους ελεγκτές ζήτησε να γραφτεί το περιστατικό στο βιβλίο συμβάντων προκειμένου να κάνει αυτεπάγγελτα δίωξη ο εισαγγελέας και να μην αναγκαστεί να πληρώσει την μήνυση δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορούσε να ισχύσει στην περίπτωση σου αυτό

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

ΨΙΛΗ ΑΜΜΟΣ said... Best Blogger Tips

Σ΄ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
Είμαι βέβαιος οτι θα ξεπερστεί κι αυτό το γεγονός, αντέχουν τα βουνά στα χιόνια.
Η μήνυση υποβλήθηκε χωρίς την καταβολή του παράβολου, στο βιβλίο συμβάντων καταχωρήθηκε ελπίζω να ισχύσει και στην περίπτωση μου ή αυτεπάγγελτη δίωξη.
Εν καιρώ θα ενημέρωσω για την πρόοδο της υπόθεσης.

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ