ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

24/11/2011

« ΜΑΧΑΙΡΙΑ … Η ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ »

Ως τον τελειωτικό κεραυνό στην καταιγίδα των φόρων που δέρνει τους ιδιοκτήτες ακινήτων, μπορώ να χαρακτηρίσω την επικείμενη συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο (βλ εικόνα) τυχόν προσδιορισμό τακτής ημερομηνίας καταβολής της εισφοράς των ιδιοκτητών ακινήτων της περιοχής Ψιλής Άμμου.

Σημασία δεν έχει ο τρόπος αλλά ο χρόνος καταβολής.
Ελπίζω ότι ο δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο  σε ένδειξη καλής θέλησης και συμπαράστασης προς τους δημότες να αποφασίσει την αναστολή ή τουλάχιστον την αναβολή της ημερομηνία έναρξης της.
Ο προσδιορισμός άμεσης ημερομηνίας καταβολή, έστω και σε δόσεις, πέραν των άλλων, θα φέρει σε απόγνωση τους ιδιοκτήτες αφού θα κάνει πολύ πιο τσουχτερό το οικονομικό χειμώνα.
Μετά το ειδικό τέλος που πληρώνουμε μέσω της ΔΕΗ, και σε συνδυασμό με την μείωση του σχετικού αφορολογήτου ΦΑΠ, θα μεγαλώσει κατά δεκάδες τους ιδιοκτήτες, που θα αδυνατούν να το πληρώσουν .
Ο καθορισμός ημερομηνίας έναρξης πληρωμής θα σημάνει λόγω οικονομικής δυσχέρειας και την εκτόξευση των ποσών τυχών προστίμων εκπρόθεσμης καταβολής, θα επηρεάσει αρνητικά την διαβίωσης στους περισσότερους, αφού παράλληλα .... θα πρέπει να καταβάλλονται το ειδικό τέλος που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας, το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας που πηγαίνει στον Δήμο, τα πρόστιμα τακτοποίησης για αυθαίρετα κι ημιυπαίθριους κ.ο.κ.
Είναι η κατάλληλη στιγμή για τέτοιες συζητήσεις ;
Συναίσθηση της πραγματικότητας  υπάρχει;


1 σχολια:

ΘΟΔΩΡΗΣ said... Best Blogger Tips

ΕIΝΑI ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟI. ΣΥΝΤΑΞIΟΥΧΟΣ ΠΟΥ ΕΤΥΧΕ ΝΑ ΕΧΕI 2 ΟIΚΟΠΕΔΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥ ΠΡΕΠΕI ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕI 9.000€. ΠΑIΡΝΕI ΣΥΝΤΑΞΗ 350€ ΚΑI ΕΧΕI ΧΡΟΝIΑ ΑΣΘΕΝΕIΑ. ΜIΛΑΜΕ ΔΗΛΑΔΗ ΓIΑ ΔΗΜΕΥΣΗ ΠΕΡIΟΥΣIΑΣ ΟΥΣIΑΣΤIΚΑ