ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

07/11/2011

Η δήλωση (Πρότυπο )του Πορτογάλου Πρωθυπουργού Πόρτας.


Γιουνκέρ: επιμένει για γραπτή δέσμευση και από τους τρεις
Ο
 πρόεδρος της ευρωζώνης Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ επιμένει στην απόφαση των 17 να δεσμευθούν γραπτώς οι ηγέτες των κομμάτων που συμμετέχουν στην υπό τον Λουκά Παπαδήμο νέα ελληνική κυβέρνηση ότι θα εφαρμοστεί κατά γράμμα η συμφωνία της 26ης-27ης Οκτωβρίου.
Με τη διευκρίνιση ότι τη δέσμευση θα πρέπει να συνυπογράψουν στην ίδια επιστολή και οι τρεις πρόεδροι των κομμάτων της νέας κυβέρνησης, δηλαδή ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Αντώνης Σαμαράς και ο Γιώργος Καρατζαφέρης. Την απαίτηση περί γραπτών δεσμεύσεων υποστηρίζει και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αφήνοντας, όμως, τις περαιτέρω διευκρινίσεις στην ευρωζώνη.
Σταθεροποίηση του πολιτικού κλίματος με πράξεις και όχι λόγια, ζητούν από τη χώρα μας οι Βρυξέλλες. Εγγραφη δέσμευση της νέας κυβέρνησης, αλλά και των πολιτικών δυνάμεων που τη στηρίζουν, ότι θα υλοποιήσουν τις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου, ζήτησε το προκειμένου να εκταμιευθεί η έκτη δόση των δανείων προς την Ελλάδα και να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για τη σύνταξη του νέου προγράμματος.
Ανάλογες δεσμεύσεις είχαν ζητήσει και από την Πορτογαλία, όπου τα κόμματα εξουσίας, είχαν δεσμευθεί εγγράφως πριν από τις εκλογές, ότι αποδέχονται το ρόλο της τρόικας και θα υλοποιήσουν την όποια συμφωνία προκύψει από τις διαπραγματεύσεις με αυτή.

Το κείμενο αυτής της επιστολής με την έγγραφη δέσμευση, εκ των ηγετών της αντιπολίτευσης, του προέδρου του Δεξιού κόμματος Πάολο Πόρτας, που μαζί με τον Πάσος Κουέλιο, πρόσωπα κλειδιά μπορείτε να την βρήτε σε Ελληνική μετάφραση και σε το Πρώτυπο .
Την περίφημη επιστολή δήλωση υποταγής την είχε φέρει στο site της ΕΡΤ ΕΔΩ,  κατ αποκλειστικότητα.
Πηγή: http://www.ert.gr/index.php/eidiseis/ellada/logoi-oikonomias/33864--a-.html


0 σχολια: