ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

10/02/2013

ΤΟ “ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΛΠΟ” ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ! ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΑΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Ο λύκος κι αν εγέρασε κι άσπρισε το μαλλί του, μήτε τη γνώμη άλλαξε μήτε την κεφαλή του.



Μετά τη συνεχιζόμενη αβελτηρία στο θέμα του προκλητικού αφορολόγητου που απολαμβάνουν οι βουλευτές και την άρνηση του πολιτικού συστήματος να θεσπίσει ουσιαστικές μειώσεις στη βουλευτική αποζημίωση ώστε να συμβαδίζει με τις συνεχείς περικοπές σε μισθούς και συντάξεις αλλά και τη στιγμή που σχεδόν δύο εκατομμύρια συνταξιούχοι παλεύουν με νύχια και με  δόντια, οι  βουλευτές και άρχοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης συνεχίζουν να παίρνουν κανονικά  τις συντάξεις τους χωρίς τη μείωση 20% ή 30% που περιλαμβάνεται στη σχετική  διάταξη.


Σύμφωνα με δημοσίευμα του “Τύπου της Κυριακής”, οι περικοπές στις βουλευτικές  συντάξεις θα υπολογιστούν σε διαφορετικό πλαίσιο από τις μειώσεις που έγιναν  στους υπόλοιπους «κοινούς θνητούς» συνταξιούχους.

Αντί, δηλαδή, να θεσπιστεί αμέσως η κατάργηση μιας εκ των συντάξεων που απολαμβάνουν οι βουλευτές (εκείνοι που λαμβάνουν σύνταξη και από το επάγγελμα που είχαν), καθυστερεί η εφαρμογή ακόμα κι αυτής της μικρής μείωσης που προβλέπει σχετικός νόμος.

Αντιθέτως , έχει προγραμματιστεί να γίνει στη σύνταξη Απριλίου και ο ο λόγος είναι σύμφωνα με τον «Τύπο της Κυριακής» ότι δεν… είχαν χρόνο να κόψουν αυτές τις συντάξεις, διότι  οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν κατάφεραν να στείλουν και να συγκεντρώσουν τα μητρώα  των συνταξιούχων που παίρνουν σύνταξη βουλευτική, δημάρχου, νομάρχη και  κοινοτάρχη!

Επιβεβαιώνοντας πως το πολιτικό σύστημα αντιμετωπίζει τα προνόμιά του ως συντεχνία, την ώρα που οι κυβερνώντες καταγγέλουν τις συντεχνίες των εργαζομένων σε διάφορους κλάδους.


0 σχολια: