ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

04/05/2014

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ Β. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ «ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ» ΓΙΑ ΤΗ ΔΩΡΕΑ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΠΟΥ ΣΤΕΓΑΖΕΤΑΙ Ο 19ος ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ !

Κάνε κλικ στην Φώτο.
Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, στις 29/04/2014 στην ομιλία του κατα την διάρκεια της τιμητικής εκδήλωσης, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο πατέρα Χαρίτωνα και όλα τα μέλη του Δ.Σ. του Φιλανθρωπικού Συνδέσμου, γι αυτή την πολύ μεγάλη προσφορά .

Μεταξύ άλλων τόνισε:
«Θέλω να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες εκ μέρους των γονέων και όλων των πολιτών του Πειραιά προς τον αείμνηστο Αρχιμανδρίτη Ιερόθεο Καρελλά και τον πατέρα Χαρίτωνα που με τις πράξεις τους αγιάζουν το ράσο, «δίνουν Δύναμη, Αισιοδοξία Ανθρωπιά και Αλληλεγγύη σε μας τους χριστιανούς».
Η ενότητα, η κοινωνική συνοχή, η αγάπη για την οικογένειά μας, η αγάπη για τη γειτονιά μας,για την πόλη μας, για την πατρίδα μας είναι ο θεμέλιος λίθος.
Όλοι μαζί ενωμένοι θα τα καταφέραμε να εξασφαλίσουμε στα παιδιά μας έναν πολύ πιο όμορφο,πολύ πιο ελκυστικό Πειραιά.
Τα παιδιά του Πειραιά θα σηκώσουν στους ώμους τους αύριο ολόκληρη την Ελλάδα. Η Ελλάδα θα γίνει ισχυρή και τιμώμενη χώρα».

Στο χαιρετισμό της η Αντιδήμαρχος Βρεφονηπιακών Σταθμών και Μέριμνας Υπερηλίκων κυρία Ευαγγελία Σαρρή, τόνισε μεταξύ άλλων την προσφορά και το έργο του αείμνηστου Αρχιμανδρίτη Ιερόθεου Καρελλά.

Ο Πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Συνδέσμου πατέρας Χαρίτωνας, μιλώντας, έκανε μια αναδρομή στις φιλανθρωπικές δραστηριότητες του Συνδέσμου «Η ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ» και ευχαρίστησε το Δήμαρχο Πειραιά κ. Β. Μιχαλολιάκο για την τιμητική εκδήλωση:
«Η απόφαση που πήρε το Διοικητικό Συμβούλιο της ¨Αγίας Βαρβάρας είναι ζωτικής σημασίας και το ζούμε αυτό σήμερα.

Η σημερινή εκδήλωση κατά την οποία επισήμως παραλαμβάνει ο Δήμος τους δύο ορόφους του Φιλανθρωπικού Συνδέσμου, όπου στεγάζεται ο 19ος Βρεφονηπιακός Σταθμός, δίνει έναυσμα να γυρίσουμε αρκετά χρόνια πίσω στο παρελθόν, στο 1939, τότε που ο νεαρός Ιερόθεος Καρελλάς ιδρύει το Φιλανθρωπικό Σύνδεσμο «Αγία Βαρβάρα».

Επιστρατεύει τη θεολογική του κατάρτιση και τα φιλάνθρωπα αισθήματά του, σε μια όχι τόσο εύπορη περιοχή.

Πραγματοποιεί εγερτήριο σάλπισμα και καλεί κοντά του νέες κοπέλες και κυρίες που θέλουν να προσφέρουν στους φτωχούς αδελφούς τους. Αργότερα, το 1955, αγοράστηκε αυτό το οικόπεδο και κτίστηκαν συν τω χρόνω αυτοί οι χώροι, για να στεγαστεί το φιλανθρωπικό έργο του Συνδέσμου.

Η πρόθεσή σας κ. Δήμαρχε να εκφράσετε δια των τιμητικών πλακετών την ευαρέσκειά σας, τόσο τη δική σας, όσο και της κυρίας Σαρρή και του Δημοτικού Συμβουλίου, στα πρόσωπα του Διοικητικού Συμβουλίου μας τιμά όλως ιδιαιτέρως».


0 σχολια: