ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

12/05/2014

Αναβλήθηκε η δίκη Ν. Μιχαηλίδη !


Διεκόπη η σημερινή εξ αναβολής ακρόαση ενώπιον του Τριμελούς Κακουργιοδικείου Αθηνών για την υπόθεση διακίνησης της προμήθειας για την αγορά των ρωσικών αντιπυραυλικών συστημάτων TOR M-1 από την ελληνική κυβέρνηση το χρονικό διάστημα 1998-2001.
Ανάμεσα στους κατηγορουμένους είναι ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου, Ντίνος Μιχαηλίδης, και ο γιος του Μιχάλης.

Η δίκη αναβλήθηκε μετά από ένσταση των δικηγόρων του κ. Μιχαηλίδη και των άλλων κατηγορουμένων, οι οποίοι ανέφεραν στο δικαστήριο ότι είχαν παράλληλες υποθέσεις σε άλλη αίθουσα του δικαστηρίου.
Η δίκη καθορίστηκε για την Τρίτη, 10 Ιουνίου.
Μαζί με τους Ντίνο και Μιχάλη Μιχαηλίδη, θα δικαστούν και ο νομικός σύμβουλος του ελληνικού κράτους, Αναστάσιος Σοφός και η σύζυγός του Μαρία, που παρουσιάζεται ως συνδικαιούχος  στον ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων λογαριασμό που διακινήθηκε στην υπόθεση αγοράς των πυραύλων και, κυρίως, στις προμήθειες που λέγεται ότι μοιράστηκαν.
Το πέμπτο πρόσωπο είναι ο εκ Συρίας έμπορος όπλων Φουάντ αλ Ζαγιάντ, που καταζητείται από την Ελληνική Αστυνομία και την Ίντερπολ, αφού έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψής του.
Είναι το πρόσωπο που εμφανίζεται ότι, ως μεσάζων στην αγορά οπλικών συστημάτων από την Ελλάδα, έλαβε και προώθησε μέσω του Ντίνου Μιχαηλίδη προς τον Άκη Τσοχατζόπουλο προμήθεια 10 εκατομμυρίων δολαρίων.
Ο Ντίνος Μιχαηλίδης αντιμετωπίζει την κατηγορία του «ξεπλύματος μαύρου χρήματος, ως αποτέλεσμα εγκληματικής δραστηριότητας», δηλαδή δωροδοκίας.
Στη δικογραφία γίνεται λόγος για ποσό 10 εκατ. δολαρίων που φέρεται να εντοπίστηκε σε τραπεζικό λογαριασμό του Μιχάλη Μιχαηλίδη στην Κύπρο, και διακινήθηκε μέσω υπεράκτιας εταιρείας.
Από τα στοιχεία που φέρεται να κατέχουν οι Αρχές, προκύπτει ότι συνδικαιούχος σε αυτόν το λογαριασμό ήταν και ο πατέρας του Ντίνος.

Ο Νίκος Ζήγρας, πρώτος εξάδελφος και στενός συνεργάτης του πρώην Υπουργού Άμυνας της Ελλάδας, Άκη Τσοχατζόπουλου, που ήδη εκτίει ποινή φυλάκισης για άλλη πτυχή της πολύκροτης υπόθεσης της δωροδοκίας από την αγορά πολεμικού εξοπλισμού, είχε καταθέσει στις ανακριτικές Αρχές ότι ο κ. Μιχαηλίδης «τουλάχιστον τέσσερις φορές μετέφερε σε βαλίτσες μεγάλα χρηματικά ποσά».

Πρόκειται, κατά τη δικογραφία, για χρήματα που του εδόθησαν από τον αλ Ζαγιάντ και προορίζονταν για τον τότε Υπουργό Άμυνας της Ελλάδος.
Ο Ζήγρας, που έχει διαχωρίσει τη θέση του από τον Τσοχατζόπουλο και πλέον έχει στραφεί εναντίον του, είναι μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη που αναμένεται να γίνει αύριο.
 Ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου διαψεύδει τα λεγόμενα του άλλοτε στενότατου συνεργάτη του Τσοχατζόπουλου, και έχει υποβάλει μηνύσεις εναντίον του.


0 σχολια: