ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

08/07/2014

Να βλέπεις ποιος μιλάει αλλά να ακούς και τι λέει !

«Καλούμε τον σημερινό δήμαρχο κ. Γιάννη Τσαβαρή να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να σεβαστεί την υστεροφημία του».
ΟΕΕΣΣ (Ομοσπονδία Εξωραϊστικών Εκπολιτιστικών Συλλόγων Σαλαμίνας)
Μα τι λέτε βρε αγράμματοι !!
Υστεροφημία…είναι  « η καλή φήμη που αποκτά κάποιος μετά το θάνατό του ».
[βλέπε Βικιπαίδεια... και... (εδώ)].

Μια λέξη πού αρκετές φορές την χρησιμοποιούμε χωρίς στην πραγματικότητα να γνωρίζουμε την πραγματική της έννοια γιατί «Υστεροφημία » είναι ή καλή φήμη πού θέλει να αφήσει ο ίδιος για το άτομο του μετά την έξο­δο του από τον παρόντα κόσμο ».
 

Πρόκειται δηλαδή
για την αγαθή φήμη και δόξα πού επιδιώκει ο ίδιος για τον εαυτό του, και για τον λόγο αυτό να χρησιμοποιεί κάθε μέσο και τρόπο , που πολλές φορές μάλιστα δεν προέρχεται ως φυσική συνέπεια της συν­ειδητής προγενέστερης ζωής και δραστηρι­ότητας του 

Φροντίζει δηλαδή από νωρίτερα,προπάντων όταν βλέπει ότι βρίσκεται στη δύση της ζωής του, με κάθε τρόπο να αποτυπώσει στη μνήμη των άλλων την προσωπική του σφραγίδα.
 

Και για τους λόγους αυτούς χρησιμοποιεί κάθε μέσο, εις τρόπον ώστε οι άλλοι να σχηματίσουν την εικόνα πού αυτός θέλει, να μείνει δηλαδή η εικόνα του στους επιγενεστέρους, έτσι ώστε να μη λησμονηθεί και καταδικασθεί σε αφάνεια.
 

Δεν πρόκειται βέβαια για την   προσπάθεια   πού πάντοτε κατέβαλλαν οι άνθρωποι να ενθυμούνται τούς αγαθούς άνδρες, πού είχαν συντελέσει στο να γίνουν μεγάλα έργα στο Έθνος τους.
Σ’ αυτούς αφιέρωναν οι άλλοι προς τιμήν τους , αν­δριάντες ή διάφορες στήλες ή οργάνωναν γιορτές και πανηγύρεις, αγώνες κλπ. πάντα όμως μετά τον θάνατο τους λέγοντας:
«Πάντων έργον εστί, τούς αγαθούς των ανδρών μη λήθης παραδοθήναι βυθοίς».


Έτσι οι μεταγενέ­στεροι έχουν την δυνατότητα να εμπνέονται και να παραδειγματίζονται από τα έργα των προγενε­στέρων τους.
 

Μ' αυτά τα δεδομένα,
Εμείς .....  από τι θα πρέπει να παραδειγματιστούμε από τον συγκεκριμένο άνδρα και την υστεροφημία του;

Σαν δεν ντρέπεστε ….  αρλεκίνοι , γυμνοσάλιαγκες!!!!


0 σχολια: