ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

19/05/2015

Στον Πειραιά την Κυριακή 24/5/2015 το ιερό λείψανο της Αγίας Βαρβάρας ! Παρατείνεται η παραμονή του ιερού σκηνώματος της Αγίας Βαρβάρας στον Ι.Ν. της Αγίας Βαρβάρας του ομώνυμου Δήμου της Αττικής μέχρι και τη Δευτέρα 1η Ιουνίου (εορτή του Αγ. Πνεύματος).

Με τιμές αρχηγού κράτους θα μεταφερθεί την Κυριακή 24 Μαΐου 2015 στον Πειραιά, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος, το ιερό λείψανο της Αγίας Βαρβάρας, προκειμένου στη συνέχεια να επιστρέψει στην Βενετία της Ιταλίας όπου φυλάσσεται.


Η υποδοχή του Ιερού Θησαυρίσματος θα γίνει στις 15:45 στη συμβολή των οδών Β. Γεωργίου και Γ. Λαμπράκη (άγαλμα μητέρας) και στη συνέχεια με λιτανευτική πομπή θα μεταφερθεί και θα τεθεί προς προσκύνηση για τους πιστούς στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς, όπου θα τελεστεί Αρχιερατικός Εσπερινός, Χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Φαναρίου κ.Αγαθαγγέλου και συγχοροστατούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.Σεραφείμ και άλλων Αρχιερέων.

Τελευταία ενημέρωση 23/5/2015 15:00

Παρατείνεται η παραμονή του ιερού σκηνώματος της Αγίας Βαρβάρας στον Ι.Ν. της Αγίας Βαρβάρας του ομώνυμου Δήμου της Αττικής μέχρι και τη Δευτέρα 1η Ιουνίου (εορτή του Αγ. Πνεύματος). 
Κατόπιν προσωπικής παρέμβασης του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, ο Επίσκοπος Φαναρίου Αγαθάγγελος, γενικός διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, διετύπωσε το αίτημα του μακαριωτάτου προς το Βατικανό και το Ρωμαιοκαθολικό Πατριάρχη Βενετίας για την περαιτέρω παραμονή του ιερού λειψάνου και το αίτημα έγινε αποδεκτό. 
Ο λόγος της παράτασης ήταν η αθρόα συμμετοχή των πιστών και το σχετικό αίτημά τους προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία να προσκυνήσουν πιστοί και από άλλα μέρη της Ελλάδος. 
Σύμφωνα με το ήδη υπάρχον πρόγραμμα, την Κυριακή 24 Μαΐου το ιερό σκήνωμα θα μεταφερθεί στον Πειραιά όπου θα τεθεί σε προσκύνημα μέχρι τις 18.30 στον Ι.Ν. της Αγίας Τριάδος του Πειραιά και το βράδυ θα επιστρέψει στην Αγία Βαρβάρα. 
Να σημειωθεί ότι καθ' όλη την ερχόμενη εβδομάδα θα τελούνται καθημερινά η Θεία Λειτουργία και Ιερές Ακολουθίες.


0 σχολια: