ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

14/05/2015

Ψηλά στη λίστα με τις περισσότερες βραβευμένες ακτές με γαλάζια σημαία βρίσκεται η Ελλάδα!

«Μάχη» για τη… «Γαλάζια Σημαία» έδοσε και φέτος η χώρα μας.



Ειδικότερα, μεταξύ των 50 χωρών του FEE σε όλο τον κόσμο, πρώτη ήταν πάλι η Ισπανία με 578 ενώ η Ελλάδα κατέλαβε την τρίτη θέση απ’ τη δεύτερη που κατείχε πέρυσι.
Τη Γαλάζια Σημαία κατέκτησαν φέτος 395 ελληνικές ακτές και εννέα μαρίνες κατατάσσοντας την Ελλάδα τρίτη στον κόσμο σε αριθμό βραβευμένων παραλιών.


Η ανακοίνωση των ελληνικών βραβείων έγινε χθες στην (βραβευμένη) παραλία Κατερίνης από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), η οποία εκπροσωπεί στην Ελλάδα το ίδρυμα που απονέμει τις Γαλάζιες Σημαίες (Foundation for Environmental Education).
Αναφερόμενος στις διαφοροποιήσεις που καταγράφονται κάθε χρόνο, ο πρόεδρος της ΕΕΠΦ , τόνισε ότι «τα βραβεία δεν είναι για πάντα» και πρόσθεσε:
«Ανά τακτά διαστήματα γίνονται αιφνιδιαστικοί έλεγχοι και αν υπάρχει πρόβλημα, οι σημαίες υποστέλλονται».
Στην Ελλάδα κάθε χρόνο χάνονται συνήθως 5-8 σημαίες, πέρυσι αφαιρέθησαν συνολικά 38 σημαίες.

Σε ό,τι αφορά τον αριθμό Γαλάζιων Σημαιών ανά περιοχή, στην κορυφή βρίσκεται ο νομός Λασιθίου με 44 και ακολουθούν η Χαλκιδική και τα Δωδεκάνησα με 39 και 29 αντίστοιχα.

Τέλος, πρέπει να σημειωθεί ότι για την απονομή της Γαλάζιας Σημαίας σε μια παραλία δεν αρκεί η εξαιρετική ποιότητα του θαλασσινού νερού.
Πρέπει να πληροί κριτήρια σχετικά με την οργάνωση, την ασφάλεια των λουομένων, την καθαριότητα, την ύπαρξη ναυαγοσώστη, την πρόσβαση ΑμΕΑ κ.ά.

Δείτε εδώ όλες τις βραβευμένες ελληνικές ακτές για το 2015.



0 σχολια: