ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

02/12/2015

Νέες εξαιρέσεις από τη σύμβαση παραχώρησης του ΟΛΠ θέτει το υπ. Ναυτιλίας με πιο σημαντική την εξαίρεση του πορθμείου Περάματος - Σαλαμίνας ! !!

Συνεχίζεται η διελκυστίνδα του υπουργείου Ναυτιλίας με το ΤΑΙΠΕΔ σχετικά με την αποκρατικοποίηση του ΟΛΠ, μετά το παράκτιο μέτωπο της Δραπετσώνας που πέτυχε να εξαιρεθεί από τη σύμβαση παραχώρησης, ο υπουργός Ναυτιλίας Θόδωρος Δρίτσας, στις παρατηρήσεις που απέστειλε σχετικά με τη νέα σύμβαση παραχώρησης του λιμένα, φέρεται ότι θέτει νέες αξιώσεις,  από τη σύμβαση παραχώρησης και εκχώρησης της εκμετάλλευσης στους άμεσα ενδιαφερόμενους δήμους.

Το ΤΑΙΠΕΔ προχώρησε στην πρόσληψη νέου, δεύτερου αποτιμητή της αξίας του ΟΛΠ, o νέος
ανεξάρτητος αποτιμητής θα είναι η American Αppraisal Hellas.
Το υπουργείο Ναυτιλίας έχει θέσει και άλλα ζητήματα στο ΤΑΙΠΕΔ προκειμένου να ληφθούν υπ’ όψιν στη σχετική σύμβαση παραχώρησης, εκ των οποίων δύο συνιστούν τα «αγκάθια».
Το πρώτο και πιο βασικό είναι το πορθμείο, ενώ το δεύτερο αφορά περίπου 58 ακίνητα του ΟΛΠ που ζητείται να εξαιρεθούν επίσης από τη σύμβαση.
Σε ό,τι αφορά το πορθμείο, αυτό συνιστά μια ιδιαίτερα κερδοφόρο δραστηριότητα του ΟΛΠ και εφόσον αυτό εξαιρεθεί, θα επηρεάσει σημαντικά το προσφερόμενο τίμημα από τους ενδιαφερόμενους επενδυτές.
Το ΤΑΙΠΕΔ δείχνει να τηρεί μια στάση αναμονής στα αιτήματα που διατυπώνονται κυρίως από την πλευρά του υπουργείου Ναυτιλίας.
Φαίνεται, δε, να πιέζεται πολιτικά, τόσο για την προώθηση της συγκεκριμένης αποκρατικοποίησης όσο και στο σύνολο του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων.
Στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ παρατηρούσαν ότι ακόμη και το παράκτιο μέτωπο που έχει αποφασιστεί να εξαιρεθεί από τη σύμβαση παραχώρησης, το πιο πιθανό είναι να μετατραπεί σε ένα χώρο μη ελεγχόμενης πρόσβασης, όπως ισχύει για τους περισσότερους δημοτικούς/δημόσιους χώρους της χώρας.Οι ίδιοι αναφέρουν ότι, πριν ακόμη η έκταση περάσει στην τοπική αυτοδιοίκηση, ήδη έχει εγκατασταθεί σε αυτήν ομάδα 30 έως 40 Ρομά.
Πάντως, πολλοί είναι εκείνοι που αμφισβητούν εάν το ΤΑΙΠΕΔ θα πετύχει τα χρονοδιαγράμματά του σε ό,τι αφορά την υποβολή των δεσμευτικών προσφορών στους διαγωνισμούς που βρίσκονται σε εξέλιξη. Πρόκειται για τους διαγωνισμούς του ΟΛΠ και των Τραινοσέ/ΕΕΣΣΤΥ, των οποίων οι ημερομηνίες υποβολής δεσμευτικών προσφορών έχουν καθοριστεί για 15 Δεκεμβρίου και 15 Ιανουαρίου αντίστοιχα.


0 σχολια: