ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

11/10/2018

« Οι προεκλογικές ήμερες που έρχονται φαίνεται πως θα είναι μια βασανιστική περίοδος για την Σαλαμίνα »


Διαβάζεις στα τοπικά μέσα ηλεκτρονικής  ενημέρωσης και εννοώ φυσικά τα τοπικά  blogs, κάποιους από τους υποψήφιους δημάρχους, να διατυμπανίζουν κατά κόρον ότι για να μπει η Σαλαμίνα στον δρόμο της σωτηρίας, πρέπει να φύγει η σημερινή δήμαρχος.

Με αφορμή και τον ορυμαγδό των αποκαλύψεως της εκπομπής της Τατιάνας Στεφανίδου στον ΣΚΑΪ στις 27/9/2018, με τίτλο  «Εισαγγελική έρευνα για χρηματισμό συγγενή Δημάρχου », μέσα από την «Διαδικτυακή παρενόχληση των κατ' επίφαση δημοσιογράφων», των ανωνύμων σχολιαστών, της απρόσωπης φωνής κάποιον εκ των υποψηφίων δημάρχων, να την αποκαλούν, ανίκανη ή και ακατάλληλη και περιπαικτικά να την προσφωνούν ως η «δήμαρχος με τα καθαρά χέρια»,

Είναι πράγματι έτσι τα πράγματα ;Τους ίδιους χαρακτηρισμούς, για άλλες παρόμοιες οικονομικές ατασθαλίες  δεν χρησιμοποιούσαν κατά κόρο και οι προηγούμενοι για τον προηγούμενο , κι αυτός για τον προ-προηγούμενο  και πάει λέγοντας;

Μετά από μισό αιώνα πολιτικής εμπειρίας, μάθαμε πως, όσο πιο γρήγορα θα μπορούσε να αλλάξει η δημοτική αρχή  τόσο πιο γρήγορα θα αποκαλυπτόταν και η ανεπάρκεια  της νέας!

Κανείς απ' αυτούς δεν κοκκινίζει και δεν τρέπεται για τίποτα.

Μετά από κάθε εκλογική νίκη,  όλοι αυτοί προσπερνούν  ανερυθρίαστα δύο βασικούς δημοκρατικούς κανόνες, δεν θέλουν να παραδεχτούν πως:

1) Όποιος εκτίθεται δημοσίως πρέπει να έχει μεγαλοφροσύνη,  να αντέχει την κριτική…. Κι αυτοί δυστυχώς δεν την έχουν, δεν την αντέχουν.

2) Όταν κάποιος στηλιτεύει κάποιον που υπηρετεί κάποιον θεσμό, δεν στηλιτεύει τον θεσμό, αλλά το φυσικό πρόσωπο που με πράξεις και παραλείψεις ευτελίζει τους θεσμούς που υπηρετεί.

« Πιστεύει έστω και ένας από σας, ότι αυτός ο ταλαίπωρος τόπος μπορεί να σωθεί ; »
Πολύ αμφιβάλω.


0 σχολια: