ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

27/10/2018

«Τη ρωμιοσύνη μην την κλαις ….. η Θάλασσα λέει την αλήθεια».

The Guardian « World's oldest intact shipwreck discovered in Black Sea »
Η είδηση......, ‘Ένας αρχαιολογικός θησαυρός συντηρήθηκε στο έρεβος της Μαύρης Θάλασσας για 2.400 συνεχόμενα έτη.
Επιστήμονες της ομάδας των ενάλιων αρχαιολόγων του Πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον πιστεύουν ότι βρήκαν το αρχαιότερο ακέραιο ναυάγιο, ένα πλοίο 23 μέτρων, σε βάθος 2 χιλιομέτρων κάτω από τη θάλασσα, για το οποίο οι ερευνητές είναι βέβαιοι ότι είναι αρχαιοελληνικό.

Σαν να σταμάτησε ο χρόνος τη στιγμή του ναυαγίου και το αρχαιοελληνικής προέλευσης εμπορικό σκαρί που βυθίστηκε παρέμεινε σχεδόν ατόφιο, με το ιστίο, το πηδάλιο και τις θέσεις των κωπηλατών ακόμα στη θέση τους.

Κατά την άποψη των επιστημόνων, τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του πλοίου παραπέμπουν στην παράσταση που εικονίζεται στον «Αμφορέα των Σειρήνων», στην συγκεκριμένη παράσταση εικονίζεται ο Οδυσσέας δεμένος στο ιστίο ενός παρόμοιου πλοίου, πασχίζοντας να αποφύγει το τραγούδι των Σειρήνων.

Λέτε η ανακάλυψη αυτή να επιβεβαιώσει ότι οι Έλληνες προηγήθηκαν του Μαγγελάνου και του Βάσκο ντα Γκάμα;
Λέτε να ήρθε ο καιρός είναι να μάθουν εκείνοι οι περίεργοι υποστηρικτές της ευρωπαϊκής ναυτιλίας, αυτοί που συντάσσουν διατάξεις και ντιρεκτίβες με στόχο να κάνουν την ζωή δύσκολη της Ελληνικής ναυτιλίας, το πόσο μακριά μπορούσαν να φθάσουν οι Έλληνες θαλασσοπόροι στην αρχαιότητα.
Να τους θυμίσουν τον Πυθέα τον Μασσαλιώτης, τον θαλασσοπόρο από την αρχαιοελληνική Φώκαια, που έφτασε ως τον αρκτικό κύκλο και είδε τον ήλιο που δεν έδυε ποτέ, γι' αυτόν που έφτασε έως την μυστηριώδη και παγωμένη Θούλη ;




0 σχολια: