ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

04/06/2019

Χάος στην συγκρότηση Δημοτικού Συμβούλιου !!!

Χάος φέρνει η έμπνευση Σκουρλέτη και ΣΥΡΙΖΑ να επιβάλουν την απλή αναλογική στις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Οι περισσότεροι νικητές στις περιφέρειες και περίπου στους 220 δήμους δεν έχουν την πλειοψηφία των συμβουλίων τους.
Αυτό σημαίνει ότι οι νέοι τοπικοί άρχοντες εξαρτώνται από τις πλειοψηφίες της αντιπολίτευσης προκειμένου να περάσουν έργα στις περιφέρειες ή τους δήμους τους, είτε πρόκειται για έργο μείζονος ή ήσσονος σημασίας.

Αποτέλεσμα; τα παζάρια θα πάρουν και θα δώσουν.
Το αλισβερίσι επί τάπητος και αφορά στα αξιώματα , ή πιο σωστά στη διερεύνηση των
προθέσεων ενός εκάστου, για το μοίρασμα της πίτας της εξουσίας.
Κανένας δημόσιος διάλογος, πουθενά οι πολίτες, παρούσες μόνο οι «καρέκλες» και το ποιοι θα κάτσουν επάνω τους .
Ουδείς άλλος.

Η απλή αναλογική έφερε στην επιφάνεια το ερώτημα «αυτοδυναμία » ή «παζάρια» ?

Κατ’ αρχάς οι αποδέκτες της ψήφου μας, πρέπει να απαντήσουν σε ΕΜΑΣ πρωτίστως και δευτερευόντως στη « ανάγκη και πρόταση για Συνεργασία».

Ο Ι. Τσαβαρής, δεύτερος σε αριθμό συμβούλων, πρέπει να πάρει ανοιχτή θέση στην κοινωνία και να αποδείξει με πράξεις εάν επιθυμεί συνεργασία, χωρίς προαπαιτούμενα, θέσεις ή αξιώματα στο τραπέζι, παρά μόνο σε κοινά προγράμματα.
Κατανοητό ότι είναι δύσκολο νο το αποδεχτείς, όταν όλοι λένε ότι είσαι πρώτος, αλλά έχει τεράστια πολιτική σημασία, αν πλέεις προς νέες λογικές για το αύριο.

Η Κα Ρούλα Νάννου από την άλλη, θα πρέπει επιτέλους να εξηγήσει στους πολίτες το πολιτικό παράδοξο της ανοχής σε συνεργασία  και με τον δεύτερο, όταν ο πρώτος το επιδιώξει, αφού θα πρέπει πολιτικά πρώτα να αποτιμήσει προς τους δημότες, θετικά ή αρνητικά την δική 5ετία στο τιμόνι του δήμου και για όσα της καταμαρτυρά ο Ι. Τσαβαρής.
Γιατί εάν την αποτιμάται θετικά, θέλει επαρκή εξήγηση η πολιτική καταδίκη της στις προχθεσινές εκλογές.

Αν από την άλλη τα προσφερθέντα στην πόλη ήταν μια αποτυχία, πρέπει να εξηγηθεί η δυνατότητά της και η καλή της πρόθεση της για συνεργασία ή συνδιοίκηση.

Στο ίδιο μήκος κύματος δημιουργεί θέμα και στον νέο δήμαρχο κ. Γ. Παναγόπουλο, ο οποίος πρέπει να μας αιτιολογήσει με ποιον πρέπει να συνεργαστεί και ποιον όχι και γιατί.

«Αηδιάζουν» στα μάτια μας οι συναντήσεις «κορυφής» στα κρυφά, τα πάντα στο Φως.

Τους «προσκαλούμε» λοιπόν να κάνουν δημόσια την τοποθέτηση και της στρατηγικής μιας προγραμματικής συμμαχίας, αφήνοντας τα οφίτσια, τις προσωπικές φιλοδοξίες και τις πρωτοκαθεδρίες στην άκρη.

Η φουρτούνα μετά τις δημοτικές εκλογές  τώρα αρχίζει και έχει μεγάλο κυματισμό που πλέον απαιτείται σκαρί γερό και «καπετάνιο» με εμπειρία.


Γιατί τελικά το ερώτημα που τέθηκε παραμένει προς απάντηση: «Με τα παζάρια και με μια θλιβερή συγκομιδή από ''ρετάλια'' ,''επαγγελματίες και απολειφάδια της πολιτικής'' και  ''ανεπάγγελτους θεσιθήρες'' θα πάει ο δήμος μπροστά ή με τους απλούς και άδολους εκλεγέντες δημοτικούς συμβούλους ?
 


0 σχολια: