ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

30/10/2019

Αλλοίμονο, στις Εθνικές Εορτές δεν λέμε « Χρόνια Πολλά».


 Δεν μπορεί να πηγαίνεις  στην εξέδρα των επισήμων  και την ώρα της παρέλασης κι αντί να  είσαι προσηλωμένος  στην παρέλαση να έχεις  το κινητό του κολλημένο στο αυτί σου και να χασκογελάς.
Ούτε ασφαλώς  να εμφανίζεσαι  με τζίν  ή ντυμένος σπόρ και χωρίς γραβάτα.
Τι είναι η γραβάτα… βρόχος;

Αμ  με τις κυρίες και τις κυρίες των κυρίων  επισήμων ....!!  Αυτές θα τις προέτρεπα  να  θυμηθούν επιτέλους  το φουστάνι, το ταγέρ, το «Ντε πιες (deux-pièces)  ή αλλιώς φούστα μπλούζα ασορτί » ….τι χάλια είναι αυτά, πασαρέλα είναι η παρέλαση!!.

Και δεν μου είναι καθόλου συμπαθείς εκείνοι τους οποίους  ακούω κάθε τόσο να μιλούν  με ύφος επτά καρδιναλίων επί παντός του επιστητού.
Και διερωτώμαι,  γνωρίζουν  ή όχι ότι τα μοναδικά μαθήματα που δεν διδάσκονται στα σχολεία ή στα όποια  Πανεπιστήμια  είναι ….. η αξιοπρέπεια και η εμπειρία;
Γιατί όταν σου λείπουν, τότε αναγκάζεσαι να καταφεύγεις  σε άλλες μεθόδους  και προκειμένου να αποφεύγεις τους υφάλους, τους σκοπέλους, τις παγίδες  κάνεις τρομερές γκάφες.
Κι' είναι καλό να παίρνεις  κανένα βιβλίο  και να βρίσκεις τα σοφά λόγια  εκείνων που
προηγήθηκαν  της δικής σου  αλλά και πολλών άλλων  γενεών.
«Κρείττον του λαλείν το σιγάν» όπως έλεγαν οι πρόγονοί μας  ή  όπως  λέμε και στη κεφαλίδα του  blog  μας «Πάρε το λόγο σε δύο περιστάσεις, ή όταν πρόκειται για πράγματα που τέλεια γνωρίζεις, ή όταν η ανάγκη το απαιτεί. σ’ όλες τις άλλες, αξίζει καλύτερα να σιωπάς, παρά να μιλάς » έτσι δεν έλεγαν  οι πολύ παλαιότεροι υμών;

Πολύ δε περισσότερο πρέπει να προσέχει αυτός  που κατέχει  κάποια υπεύθυνη και σημαντική θέση, Αυτός/ή οφείλει να προετοιμάζεται, δεν μπορεί δηλαδή να πηγαίνει  π.χ. στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου χωρίς να είναι αξιοπρεπώς ντυμένος ή  να μην έχει  προετοιμάσει  μια σωστή, ολιγόλογη , μετρημένη και εναρμονισμένη  με το πνεύμα της ημέρας δήλωση.



0 σχολια: