ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

07/03/2010

Η ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ...ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ

ΑΜΑΘΕΙΑ   ή   ΗΜΙΜΑΘΕΙΑ   ???

«Η αμάθεια γεννά πρώτα την έπαρση, τον εγωισμό και την θρασύτητα, μετά την ξεδιαντροπιά με αποκορύφωση την αχαλίνωτη ελευθερία, η οποία πρώτα εκδηλώνεται με απείθεια προς τους άρχοντες, έπειτα με ασέβεια προς τους γονείς και τους μεγαλύτερους, για να καταλήξει στην ασύστολη παράβαση των νόμων, και τέλος στην εσχάτη αδιαφορία και περιφρόνηση προς τους θεσμών, τους νόμους και προς αυτούς ακόμη τους θεούς»
Ελεύθερη μετάφραση από την «Πολιτεία» του Πλάτωνα

Δυστυχώς κάθε μέρα βγαίνουν αληθινοί οι αρχαίοι, σε ότι και αν έλεγαν.
Το κακό δεν είναι τωρινό, ούτε ξεκινά πριν σαράντα ή πενήντα χρόνια, είναι εθνικό ελάττωμα συνδεδεμένο με τα γονίδια της φυλής μας .
Δίνουμε δηλαδή με την μικροψυχία μας και την απερισκεψία μας το δικαίωμα να μιλούν εναντίων μας  όσοι ημιμαθείς και άσχετοι,  να γίνονται τιμητές των πάντων, να μας  στοχοποιούν και να μας κοροϊδεύουν κατ’ επανάληψη.
"Ω, παίδες Ελλήνων……… ", ύμνος προς την ελληνική φιλοπατρία και την πολεμική μας αρετή, ύμνος για τη λαμπρότητα και τη δόξα της ελληνικής νίκης στο νησί μας, την Σαλαμίνα.
Κι εμείς, βυθισμένοι στο σκοτάδι της αμάθειας, υποχείριοι των δεισιδαιμονιών μας, δειλοί και αναξιοπρεπείς, ημιμαθείς... να κατηγορούμε ο ένας τον άλλον με έκδηλη ροπή προς την ψευτιά και την εξαπάτηση.
Ντροπή.
[ dispraise ]


0 σχολια: